Сензацията е факт: Исландия изхвърли Англия от Евро 2016

4343

Исландия стана последният четвъртфиналист на Евро 2016, след като победи Англия с 2:1. „Трите лъва” поведоха в резултата след точно изпълнена дузпа от Уейн Рууни във 2- ата минута, но допуснаха обрат след попадения на Рагнар Сигурдсон в 6- ата минута и Колбейн Сигторсон в 18- ата.TOPSPORT.BG

Снимка 241580

Източник: GettyImages

Сблъсъкът на „Стад де Ница” започна отлично за британците и те поведоха още в 4- ата минута. Исландският вратар Ханес Халдорсон фаулира Даниел Стъридж в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Уейн Рууни се нагърби с изпълнението и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

Снимка 241586

Източник: GettyImages

Радостта на англичаните не трая дълго и само 120 секунди по-късно Кари Арнасон отклони топката с глава към Рагнар Сигурдсон, който с удар от въздуха изравни.

В 18- ата минута Исландия направи пълен обрат, след като Колбейн Сигторсон завърши многоходова акция на своя тим. Той стреля, топката мина под плонжа на Джо Харт и попадна в мрежата.

Снимка 241585

Източник: GettyImages

Съставът на Рой Ходжсън наложи натиск и разиграваше продължително топката, но трудно стигаше до голови възможности. Най-доброто положение преди почивката се откри пред Хари Кейн, но Халдорсон изби удара му от воле.

През второто полувреме Англия заигра по-атакуващо и на терена се появи Джак Уилшър, който замени  Ерик Дайър.

В 55- ата минута обаче Джо Харт трябваше да се намесва и отрази ножичен удар на голмайстора Рагнар Сигурдсон.

След час игра Джейми Варди влезе на мястото на Рахим Стърлинг. В 88- ата минута Рууни отстъпи мястото си на Рашфордя но предприетите промени от Ходжсън не дадоха резултат и англичаните не сътвориха нищо запомнящо се в оставащите минути.

Те дори можеха да инкасират трето попадение, но Джо Харт спаси блестящо удар на Гунарсон.