Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Кедира запали шпионска война, е един от водещите материали на “Меридиан мач”
В истинска шпионска война се превърна подготовката за големия четвъртфинален сблъсък между Германия и Италия. В нейния център се оказа халфът на Ювентус и Бундестима Сами Кедира. Според Антонио Конте и медиите на Апенините именно бившият халф на Щутгарт и Реал (Мадрид) ще бъде основният коз на Йоаким Льов и световните шампиони за пробив в железния отбранителен вал на „адзурите”. Кедира изкара цял сезон като съотборник на бранителите на „бианконерите” Бардзали, Бонучи и Киелини, както и на титулярния вратар на италианците Джанлуиджи Буфон. В последните дни Кедира и Льов обменят непрекъснато информация за тънкостите в играта на дефанзивния блок от Ювентус, а в Италия се страхуват от тайните, които халфът е разкрил пред спортно-техническия щаб на Бундестима. „Буфон е фантастичен, Бардзали е недооценен в международен план, но винаги е бил на правилното място в правилния момент. Киелини и Бонучи пък са постоянно на топ ниво. Трябва да изиграем много внимателен тактически мач, за да спечелим срещу Италия”, каза Кедира в навечерието на двубоя. Според „Гадзета дело Спорт” селекционерът на германците Льов ще предложи много стриктно контролиран мач със силно изразено притежание на топката, като ще ограничи до минимум възможностите на „адзурите” за контраатака, а за тънкостите в своя план ще се довери изцяло на информацията, дадена му от Кедира. Италия и Антонио Конте обаче подготвят контраудар, като смятат именно Сами Кедира за едно от възможните слаби места на Германия. Според наставника на италианците халфът на Ювентус се движи най-малко от играчите на Бундестима в центъра на терена и ще бъде постоянно пресиран. В същото време Конте разкри пред своите играчи склонността на друг халф на Германия – Тони Кроос, да отиграва топката най-често наляво, което трябва да се окаже ключов момент в пресата, която планират италианците. „Скуадра адзура” ще се опита още да атакува повече по левия фланг, за да притисне по-неопитния десен бек на световните шампиони Джошуа Кимих.
Нов договор за Льов и при загуба днес, разкрива още изданието
Селекционерът на Германия Йоаким Льов ще получи предложение за нов договор от местния футболен съюз дори и при провал срещу Италия на четвъртфиналите на Евро 2016. Това разкриха вчера немските медии, а самият наставник призна, че днешният супер сблъсък в Бордо, няма да бъде решителен за неговото бъдеще. Контрактът на Льов с ГФС изтича след две години, но от футболната централа на Германия искат от 56-годишния специалист да продължи да води Бундестима и след световните финали в Русия през 2018 г. „Не смятам, че този мач ще бъде решаващ за бъдещето ми, макар че краят на всеки турнир е повратна точка”, каза Льов, който с Германия е стигал поне до полуфинал във всеки от големите турнири, в които е бил начело на световните шампиони.„Уверен съм в успеха ни, защото сме много добре подготвени. Италианците са майстори на защитата, така че ние трябва да реализираме и малкото положения, които ще се открият пред нас в мача”, смята Йоги Льов.
Бербо клони към Вила, четем от страниците на “Меридиан мач”
Опциите пред българската звезда Димитър Бербатов изглежда все повече се изясняват. Според вестник „Експрес & Стар” пред него стоят две реални опции и те са от второто ниво на Острова. Двата отбора са Нюкасъл и Астън Вила, които вече са провели първоначални разговори с представителите на нападателя. Всички други опции са отпаднали, като сред тях беше и Нотингам Форест. Още в първите си моменти на Острова българинът беше разрил, че от детството си е фен на „свраките” заради Алън Шиърър. В Бирмингам обаче го очаква добрият му приятел Стилиян Петров, който поднови футболната си кариера на „Вила Парк”. Очаква се до края на този месец да стане ясно в кой тим ще се подвизава Димитър Бербатов. Той ще излезе без пари на бъдещия си отбор, защото е свободен агент. За последно игра в гръцкия ПАОК, но договорът му със солунчани не беше подновен.

Ангел Грънчов за хибрида: Не! Това не е моят ЦСКА, пише на първата си страница “7 дни спорт”
Няма как отборът на Литекс, прекръстил се по документи, да бъде ЦСКА. Това заяви юношата на “червените” Ангел Грънчов, който напусна хибрида на Гриша Ганчев. “Не го чувствам като моя ЦСКА”, аргументира се носителят на купата. И даде да се разбере, че не Христо Янев взима решенията в Литекс София. Грънчов категорично отказал да подпише договор с хибрида и от ръководството му съобщили, че се разделят. “С Янев се разбрахме, като “разбрахме” е в кавички”, отсече Грънчов.
Друг герой от финала за Купата – Момчил Цветанов, също беше освободен от Литекс София. Чико научил решението от Данаил, сина на Гриша Ганчев. Христо Янев така и не го потърсил за разговор.
Двамата изразиха готовност да се върнат в ЦСКА в “Б” група. Истинският тим трябва да започне подготовка до броени дни. “Има един ЦСКА и това е той. За него съм готов да играя и в “А” окръжна”, гарантира Грънчов. Треньорът на 31-кратните шампиони Тодор Янчев готви и други изненади в селекцията. Перлата може да се окаже Емил Гъргоров. “Защо да не се върна и в ЦСКА”, каза пред “7 дни спорт” любимецът на публиката, който скъса с Локомотив (Пловдив).
Естония ни бие на волейбол, четем още във вестника
България загуби с 2:3 (-18, 15, -19, 14, -15) от Естония в полуфинал от Европейската лига по волейбол. Пред рехавата публика във Варна играчите на Мирослав Живков допуснаха съперникът да си повярва, а в решителния тайбрек натежа излизането на диагонала Велизар Чернокожев, на когото му падна кръвното и едва бе свестен зад пейката.
Така играчите от “Б” националния отбор лепнаха срамно петно на българския волейбол, а тепърва трябва да играят с Австрия за третото място на финалите.
Икер бойкотирал испанския отбор, е друго заглавие от страниците на “7 дни спорт”
Със скандал между две големи имена приключи ерата на Висенте дел Боске начело на Испания. Селекционерът, спечелил световна и европейска титла с Ла Роха, даде откровено интервю пред “Кадена Копе”. Той потвърди, че напуска на 31 юли, когато му изтича договорът, но на преден план излезе съвсем друга тема – бойкотът на легендата и рекордьор по мачове Икер Касияс. “Изпратих съобщение на всички играчи, за да се сбогувам с тях. Единственият, на когото не пратих, беше Касияс. Не ми е приятно, че не се държа добре с мен и треньорския щаб”, обяви шокиращо специалистът, който винаги поема вината сам. Оказва се, че вратарят бил бесен от статута на дълбока резерва и се озъбил на треньорския щаб. Обърнал гръб и на отбора, демонстрирал незаинтересованост на
тренировките. Което съвсем скапало духа на испанците. “Ядът на Касияс беше насочен само срещу нас. Казвам го откровено. С останалите играчи беше перфектен” , уточнява Дел Боске, отричайки скандали между самите футболисти и изобщо пререкания на друга тема освен вратарския пост.

Ганчев: Бойко Борисов взе най-правилното решение, е водещият материал на “Тема Спорт”
Финансовият благодетел на ЦСКА Гриша Ганчев говори вчера npeд bTV и Нова телевизия за процесите около клуба.
“От господин Божков не съм чул една дума по темата “ЦСКА”. Защо спрягат името на човек, който не е излязъл, а аз си заставам с лицето и говоря. Идете го попитайте той има ли намерение… Или примерно Юли Москов, Дучето, Пожарната, това ли са говорителите на Васил Божков”, попита Ганчев npeg bTV.
“Бойко Борисов като истински лидер на държавата взе най-правилното решение. Човекът като истински държавник взе тази позиция. Всеки нормален политик щеше да го направи същото нещо. При положение че в ръководните органи на футболния съюз няма кой да се замисли, дойде ред държавата да се замисли. Не може да караш 60% от населението да страда, защото някой си решил, че трябва да го “похарчи” този отбор”, заяви Ганчев пред Нова телевизия и добави: “С Боби не сме си говорили от август месец миналата година, откакто го заболя стомахът”.
УС на Левски иска яснота от собствениците за бюджета, разкрива още изданието
Тримата собственици на Левски Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов ще се явят на заседание на Управителния съвет на клуба, за да кажат откъде и как ще бъде попълнен бюджетът за новия сезон. Това ще се случи на 6 юли. На заседанието в четвъртък е била определена рамката, но не и източниците за приходната част. Затова членовете на УС са поискали големите акционери да се явят и да внесат яснота. Поради видима липса на средства “сините” зациклиха със селекцията, а Люпко Петрович иска поне още двама защитници.
“Червените” се разделиха с Грънчов и Цветанов, е друг материал на “Тема Спорт”
ЦСКА се раздели с двама от основните си играчи през изминалия сезон – Ангел Грънчов и Момчил Цветанов. Те не заминаха с отбора за втория лагер във Фюген, Австрия. Бранителят напуска “червените”, след като се е разбрал с ръководството.
Чико Цветанов пък е освободен по решение на треньора Христо Янев. На тяхно място ще бъдат взети адекватни на амбициите на отбора попълнения. Те са чакани на лагера в Австрия.
Момчил Цветанов обясни как се е стигнало до освобождаването му. “Повикаха ме в 18:00 часа в четвъртък и ми казаха, че повече няма да разчитат на мен. Шокиран съм от решението, но това е действителността. Болно ми е, защото показахме, че може да се направи много силен отбор от играчи, на които почти никой не знаеше имената. Нека помисля малко за продължението на кариерата си, засега не мога да кажа нищо конкретно. Съжалявам само, че няма да мога да продължа да играя пред фантастичната публика на ЦСКА”, коментира Чико.