Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

Преглед на водещите новини в спортния печат:

„Избягал от хибрида заради ЦСКА: Заплашват ме!“, четем от първата страница на „Меридиан мач“
Шокиращо признание направи талантливият нападател на ЦСКА Марио Йорданов, който избяга от хибрида Литекс-Етрополе. Той заяви в прав текст, че е бил заплашван. „Цял ден ми звънят със заплахи, пишат ми на лични съобщения. Наричат ме предател. Моят въпрос е защо аз съм предател? Защото тренирам 10 години в този клуб? Защото отдадох цялото си време на него? Защото това е истинският ЦСКА и аз му останах верен докрай?”, написа Йорданов във фейсбук.
„ЦСКА не е Литекс и аз не искам да бъда част от този „хибрид”! Просто аз съм верен до гроб на отбора и няма как да се откажа от него каквото и да се случи! Оттук нататък имам да кажа само едно – ЦСКА е жив!!!”, добави младокът, който вече се превърна в един от любимците на „червена” България.
„Чакат ЦСКА и Локомотив (Сф) за “Б” група до 25 юли“, пише още изданието.
Автентичният ЦСКА, както и Локомотив (Сф) запазват шансове да играят в „Б” група. Това ще се случи, ако те подадат изрядна документация до 25 юли. Другите три клуба, която ще бъдат чакани, за да попълнят местата във Втора професионална лига са Ботев (Bp), Етър и Витоша (Бистрица).
„От ЦСКА трябва да внесат доста документи. Когато нямаш приет оздравителен план, няма как да играеш в „Б” група”, кoментира президентът на БФС Борислав Михайлов.
„В” групите стартират на по-късна дата. Там няма срокове. Ако решат да играят там, няма да има проблем. Документите, които подадат трябва да са подписани от синдика и от изпълнителния директор на дружеството. Не мога да коментирам съда. Пак си играем на „ринги ринги рае”. Няма как да знам дали съдът ще излезе с решение до 25 юли. Достатъчно толерантни сме. Нарочно оставяме достатъчно време за тези клубове да попълнят „Б” група, която започва на 7 август”, добави той. Заместник-изпълнителният директор Павел Колев допълни: „ЦСКА си е подал документите навреме за участие в „Б” група и ако не отговори на критериите за лицензиране ще играе във „В” група”.
Президентът на БФС Борислав Михайлов добави, че не го притеснява това, че ще има два клуба с името ЦСКА. „Когато всичко е законно, нищо не ме притеснява. Включително и да има две ЦСКА-та. Има 32 отбора Ботев. 22 Левски, 18 Пирин, и Чикаго Файър има”, каза той.
„Хибридът е заявил „Васил Левски”, четем още в „Меридиан мач“
Изявленията на Гриша Ганчев, че хибридът Етрополе-ЦСКА-Литекс ще играе на „Българска армия”, не се оказаха истина. Това стана ясно от думите на шефа на БФС Борислав Михайлов.
„Когато един клуб подава документи за лицензиране, заявява и стадион. А стадионът заявен от клуба на Гриша Ганчев е „Васил Левски”, каза Михайлов. „Автентичният ЦСКА може да картотекира само играчи, които са играли при тях, други не може. Но тяхната забрана свършва с летния трансферен период. Има много „ако”, добави Михайлов.
„Дали клубът на Гриша Ганчев ще играе в Европа? ФИФА и УЕФА вътрешните уредби и наредби не ги интересуват. В момента, в който се появи отбор в турнирите, който дължи някакви пари, клубът ще си има проблем с тях, не с нас”, коментира темата Борислав Михайлов.

„Бившият конституционен съдия Георги Марков: Левски ще има нов едноличен собственик“, обявява от първата си страница „7 дни спорт“
Нов собственик ще придобие акциите на Левски, всичко ще стане ясно до 30 дни. Това разкри пред “7 дни спорт” бившият конституционен съдия Георги Марков. Юристът беше дълги години шеф на „Герена“.
Марков не пожела да каже име, защото е помолен за това от другия човек, но очерта профила му.
“Става въпрос за много богат българин, доказал се в живота човек, с чист бизнес. Левски ще си има собственик, който да излезе с лицето си – това съм аз, това са ми парите”, сподели бившият конституционен съдия,
Трима души държат по равно собствеността в Левски сега. В края на август обаче има общо събрание на акционерите, на което Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов могат да дадат дяловете си на визирания от Марков човек.
„Швед ще решава проблемите отзад в Левски“, съобщава още изданието.
Шведският защитник Симон Сандберг може да се окаже решение на проблемите на Левски в защита. „Сините” са в напреднали преговори с 22-годишния футболист. Клубният канал на Хакен информира, че Сандберг е получил оферта от Левски и по всичко изглежда, че ще продължи кариерата си в българския отбор. Спортният директор на шведите Сони Карлсон отказа коментар.
Сандберг до този момент в кариерата си е играл само за Хакен, като той подписва първия си професионален договор с клуба през 2013 година.
Според transfermarkt.de контрактът на бранителя изтича през зимата, което му позволява сега да преговаря свободно. По всяка вероятност обаче двата клуба ще се разберат още сега и Симон ще акостира на „Герена“ съвсем скоро.
Бранителят има мачове за юношеските национални отбори на Швеция до 17 и 19 г., както и за младежкия тим на „Тре крунур“ до 21 г. За Хакен има 53 мача и 1 гол.
„Хибридът доведе пореден чужденец“, пише още „7 дни спорт“
3-годишен договор с Литекс-София подписа португалецът Давид Симао. Халфът е роден на 15 май 1990 година, юноша е на португалския Бенфика. Давид идва от сензацията в португалската лига Арука, който се класира за Лига Европа. Там Симао има записани 140 мача, в които е отбелязал 16 гола. За националния отбор на Португалия Давид е записал 50 мача за всички формации до 21 години.
Давид ще се присъедини към лагера на отбора в Австрия още днес. “Много съм щастлив да подпиша с толкова голям клуб, чух страхотни неща от португалците Арсенио и Диого. Нямам търпение да започна тренировки с отбора”, заяви при пристигането си Симао, който ще изяде хляба на поредния българин, дошъл от ЦСКА.

„Георги Марков: Нов човек с много пари ще вземе Левски“, обявява от първата си страница „Тема спорт“
Анонсите за задаваща се промяна на собствеността в ПФК Левски вчера получиха потвърждение от бившия член на УС на клуба Георги Марков. Пред две агенции той съобщи, че съвсем скоро ще има интересни новини от „Герена”.
“Ще има нов собственик на Левски, той ще е едноличен и ще каже – това съм аз, това са ми парите, това са ни целите”, каза бившият конституционен съдия. “Това ще стане в най-скоро време. Той е много мощен и ще е силен собственик, фин човек е и е много богат, доказала се в живота фигура”, каза още Марков. Става въпрос за име, което не е популярно в спортните среди.
Очаква се Левски да има и нов председател на Управителния съвет – успяло и солидно име от синята история. За нов старши треньор отново усилено се спряга Велислав Вуцов.
В същото време се разбра, че разделилият се с Локомотив (София) Антон Велков влиза в треньорския щаб на Левски.
БФС: ЦСКА е този, който е в „А“ група“, пише още изданието.
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков посочи недвусмислено, че футболната централа разпознава само един ЦСКА. “Нашето ЦСКА е едно и това е клубът, който Лицензионната комисия допусна до участие в Първа лига”, каза Лечков след Изпълкома вчера.
Президентът на БФС Борислав Михайлов пък коментира преструктурирането на Литекс в ЦСКА.
“Всичко е в рамките на Търговския, Спортния закон и нашите правила. Нямам идея какво ще се случи с ПФК ЦСКА АД то няма право да участва в „Б“ група без приет оздравителен план”, каза Боби Михайлов.
„Александър Александров започна тренировки в Левски“, пише още „Тема спорт“
Защитникът на Левски Александър Александров е близо до завръщане в игра. Националът страдаше от разтежение на прасеца и в последните десетина дни тренираше на облекчен режим. Вчера обаче той се включи наравно със съотборниците си в сутрешното занимание на тима в Правец. Това са добри новини за старши треньора Люпко Петрович, който досега разполагаше само с двама здрави централни защитници – Сърджан Лукин и Димитър Пиргов. Другият, с когото специалистът разполага на този пост, е Деян Иванов. Младокът обаче все още лекува контузия и ще е готов чак за старта на новото първенство в края на месеца.
Проблемите на Александров почти сигурно ще го извадят от титулярния състав за старта на сезона срещу словенския Марибор. Очаква се тогава в центъра на ариергарда да действат Пиргов и Лукин, които в последните две срещи срещу Дунав (Русе) и Радник получиха по 90 минути.
В лазарета в момента е и полузащитникът Мехди Бурабия. Бившият играч на Черно море е със счупен пръст на ръката и със сигурност пропуска срещите с 13-кратния шампион на Словения, които са на 14 и 21 юли.