Ивайло Йорданов: Прекарахме тежка нощ, победихме заслужено

4427

Ивайло Йорданов, който притежава УЕФА “ПРО” лиценз и се води по документи старши треньор на Берое в Европа, говори на пресконференцията след победата с 2:0 над Радник в Баня Лука и класирането на тима във втория квалификационен кръг на Лига Европа.БЛИЦ.СПОРТ

„Както казах вчера на пресконференцията, искахме да излезем пределно мотивирани, с цялото уважение към Радник. Нашият отбор е много по-класен. Радвам се, че успяхме да победим. Искам да благодаря на всички привърженици, на всички играчи след случилото се вчера през нощта. След тази тежка нощ, която прекарахме в хотела. Искам да изразя огромно благодаря на всички играчи и фенове, че бяхме едно цяло. Доказахме, че сме по-добри“, каза Йорданов.

Както вече стана ясно, феновете на Берое бяха нападнати от ултраси на Борац. Цяла нощ обстановката в хотела на българския отбор беше много напрегната, но за щастие няма сериозно пострадали след атаката.

„Това, което се случи снощи, беше много неприятно. Не може да се случват такива неща в 21 век. Може да се е отразило на играчите. Цяла нощ треньорското ръководство не е сапло, за да можем да излезем максимално концентрирани от първата до последната минута. Тази победа е за цяла България, защото представляваме България“, допълни героят от САЩ`94.

„За съжаление аз бях на мястото, когато всичко се случи през нощта. Нашите привърженици не са провокирали с нищо привърженици на Борац или Радник, аз не мога да знам какви са. Бяха максимално агресивни спрямо тях“, обясни Йорданов.

„Целият отбор беше убеден, че ще продължим напред по простата причина, че всички знаеха цената на този мач. Благодаря им още веднъж. Наистина беше тежка битка днес. Прибираме се в България и започваме да разузнаваме ХИК (Хелзинки). Сега най-важното е да се възстановят играчите, защото беше тежка битка“, допълни помощникът на Александър Димитров.