ЦСКА взима 10 футболисти от Литекс

Поредната информация за договорки по оста ЦСКАЛитекс се появи в днешния брой на “Меридиан мач”.

Вчера от Борисовата градина отрекоха слуховете, че собственикът на ловчанлии Гриша Ганчев ще закупи 40 % от акциите на “червените”, но пък сега информациите твърдят, че се подготвя друга сделка, а именно преминаването на цели 10 играчи на “оранжевите” в посока “Българска армия“.SPORTN.BG

Ако това се окаже вярно, почти всички звезди на Литекс ще преминат в ЦСКА, включително и Георги Миланов, Марсело Никасио, Николай Бодуров и Петър Занев.

“Червените” няма да плащат почти никаква трансферна сума за тях, но ще имат задължението да внесат в касата на ловчанлии 80% от парите от всеки следващ трансфер на някой от тези играчи.

Припомняме, че вчера, собственикът на ЦСКА Димитър Борисов потвърди, че води преговори с Гриша Ганчев за прехвърляне на част от собствеността на “червените”.

Сега босът твърди, че е готов да се раздели с 50% от собствеността на ЦСКА. Преговорите били в напреднала фаза.

Според информацията, повече яснота дали ще има сделка трябва да има във вторник. За тогава са насрочени финалните разговори.

Още след края на сезона от ловешкия тим обявиха, че вече той ще бъде “със затихващи функции” и ще играе със собствени юноши.

Ако подобна сделка се осъществи, нищо чудно желаните от Стойчо Младенов звезди на Литекс да се озоват на “Армията”.

“Червените” вече взеха Христо Янев, а искат още Сандриньо, Петър Занев, Николай Бодуров, както и братята Илия и Георги Миланови.