Левски взима талант за смешни пари, гони Жуниньо

Левски е на път да осъществи любопитен трансфер в близките дни. “Сините” са в напреднали преговори за привличането на алжирския халф Хишам Белкаруи, твърди изданието lebuteur.fr.

Младият футболист е собственост на втородивизионния местен тим АСМ Оран. От клуба му са склонни да го пуснат за скромната дори за българските стандарти сума от 30 хил. евро,SPORNI.BG
Въпреки че е собственост на тим от втора дивизия, Белкаруи е смятан за голям талант в родината си. През изминалата кампания е бил под наем в Тлемсен, който завърши осми в Първа лига на алжирския шампионат.

Той изрично е казал на шефовете, че иска да продължи кариерата си в Европа и Левски е фаворит за подписа му.

21-годишният футболист е с универсални качества. Той може да се подвизава освен като халф и като ляв и централен бранител.

Преди да се насочат към Белкаруи, “сините” искаха определяния за най-голям талант в алжирския футбол Ислам Слимани. Той обаче предпочете да остане в отбора си Белуиздад.

В близките дни се очаква да има повече яснота около селекцията в Левски. Засега шефовете ревностно пазят имената на набелязаните футболисти.

Знае се само, че ръководството е набелязало халфа на Локомотив Пловдив Христо Златински. До преговори обаче може да се стигне едва след завръщането на футболиста от лагера на националния отбор.

В същото време стана ясно, че на дузпата е сложен пореден играч от първия отбор. Това е бразилецът Жозе Жуниор-Жуниньо, който дойде от Славия.

Южноамериканецът баправи силни последни мачове през пролетния дял на сезона, но въпреки това не е успял да убеди треньорския щаб, че трябва да остане.

Той ще бъде върнат на “Овча купел”, след което по всяка вероятност ще замине за Русия или Азербайджан.