Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

Преглед на водещите новини в спортния печат:

„Треньорът на Марибор изкара Левски по-велик от Селтик“, съобщава вестник „Меридиан мач“
Треньорът на Марибор Дарко Миланич изчетка сериозно Левски преди битката между двата отбора. С думите си обаче, волно или не, той възмути медиите в Шотландия. Според Миланич сравнение между Левски и Селтик, с който Марибор игра в последната си контрола, не може да има, като плюсовете са изцяло в полза на „сините”.
„Левски са на различно ниво спрямо Селтик. Те са типичен отбор от Балканите, който има прекрасни технически играчи”, започна Миланич. „Те играят модерен футбол с много пасове. Селтик изобщо не могат да бъдат сравнени с това. Селтик ми прилича повече на предните два отбора, с които играхме контроли Астра (Гюргево) и Вардар (Скопие). Срещу Левски ще ни е много трудно и трябва да положим максимални усилия, за да ги отстраним”, коментира още Миланич. Както е известно, Марибор и Селтик играха преди 3 дни контрола, като словенците надиграха съперника си, но стигнаха само до 0:0. Треньорът на домакините пък бе по-критичен спрямо защитата, отколкото към атаката. Преди две години пък Марибор отстрани именно Селтик по пътя към групите на Шампионска лига с общ резултат 2:1 и сензационна победа на ‘ „Паркхед”.
„Лекар не дава на Деса да играе“, четем още от страниците на изданието.
Люпко Петрович беше озарен с лъч надежда за мача с Марибор, но той бързо угасна. Хеан Деса, за който се твърдеше, че със сигурност пропуска двубоя в Словения, получи зелена светлина да играе от кондиционните треньори Роко Перота и Ясен Екимов. В началото на тренировката в понеделник двамата разговаряха с Петрович и го уведомиха че физическото състояние на футболиста е задоволи телно и той може да се качи без проблем на самолета за Марибор. Треньорът на „сините” обаче поиска второ мнение от лекаря на отбора, който категорично е забранил на Деса да играе още утре за Левски. Възстановяването му действително върви добре, но трябва да се изчака до понеделник. Тогава перуанският халф ще мине нови медицински тестове, след което ще стане ясно дали ще бъде на линия за ответния мач с Марибор в четвъртък.
„Под Аязмото с двоен удар“, пише още „Меридиан мач“
Берое картотекира вчера последните две нови попълнения – японеца Кохей Като и Радослав Кирилов, за мачовете от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу ХИК (Хелзинки).
Азиатецът е заявен да играе с номер 4, докато бившият играч на Сиена ще бъде с номер 9.
Двамата пропуснаха мачовете с Радник (Бийелина) от първия квалификационен кръг на Лига Европа. С присъствието на Като и Кирилов, треньорът Александър Димитров вече разполага с малко по-голяма група за двубоите с ХИК. В състава на домакините проблемен е Зехиров, който пропуска мача.

„Адалберт Зафиров разкри: Играчи на хибрида казаха “да” на ЦСКА“, съобщава от първата си страница „7 дни спорт“
Петима футболисти, спечелили купата с ЦСКА, са дали съгласие да се върнат при “червените”. Това съобщи треньорът на 31-кратните шампиони Адалберт Зафиров на въпрос на “7 дни спорт” вчера. Някои от тях в момента се готвят с хибрида на Гриша Ганчев в Австрия. Зафиров не посочи имена и намери за напълно нормално от лагера на пребоядисания Литекс да отричат подобно нещо.
Той отсече, че на 23 юли ще има представяне на младия му тим на стадион “Българска армия”. Търси се подходящ съперник предвид класата на събраните юноши. На въпрос, че от хибрида са обявили за същата дата и същия стадион проверка с Удинезе, Зафиров отвърна: “Знам, че пред БФС заявиха “Васил Левски” за първенство. Не им правя програмата, не ме питайте повече.”
Той обаче има уверенията на ръководството, че до 20 юли всичко около ЦСКА ще е ясно.
„Голът на Едер носи 1,1 млн. паунда на фен“, пише още изданието.
Победният гол на португалската резерва Едер на финала на Евро 2016 срещу Франция донесе печалба от 1 милион паунда (1,1 млн.евро) на англичанин от Бирмингам. Победителят обаче въобще не се е явил да си вземе наградата, затова букмейкърът “Бет Виктор” предприе издирването му чрез социалните мрежи. Засега се знае само, че става дума за 32-годишен фен на Астън Вила, който кара лятната ваканция със семейството си.
„Тулуза приготвя милиони за Кешеру“, е друг от акцентите на „7 дни спорт“
Лудогорец може скоро да продава в Европа. Обект на интерес от френската Лига 1 е нападателят на шампионите Клаудиу Кешеру. Голмайстор №1 на разградчани от последния сезон ще бъде гледан днес срещу Младост (Подгорица), в случай че играе. Лудогорец посреща довечера от 20:30 часа първенеца на Черна гора в среща от втория предварителен кръг на Шампионската лига, но поне засега очакванията са, че Кешеру ще бъде на пейката.
Вчера Gong разкри, че спортният директор на френския Тулуза Али Рашеди ще присъства на живо на „Лудогорец Арена”.
По информация на “7 дни спорт” завършилият на 17-о място в Лига 1 тим търси нападател, а Кешеру е добре познат в страната.
Румънецът беше с родината си на Евро 2016 и записа 90 минути в двубоя с Швейцария. В Тулуза обаче знаят за нападателя много по-отдавна, след като Клаудиу рита 10 г. във Франция. Досега в кариерата си той е играл за Нант, Либурн, Тур, Анжер и Бастия.
Кешеру пристигна в Лудогорец през миналото лято, като беше купен за 1 млн. евро от катарския Ал Гарафа. Нападателят веднага се напасна към тима и вкара 15 гола в 28 мача в “А” група. Кешеру е най-скъпоплатеният футболист на Лудогорец, но ако интересът на Тулуза към него е реален, френският клуб няма да има проблем да извади сериозна сума за него. Лудогорец пък не би се разделил с една от звездите си за по-малко от 2-3 млн. евро. В Тулуза искат да се подплатят с добър реализатор, след като едва отърваха изпадането през миналия сезон, а за капак се пече и продажба на звездата на отбора Уисам бен Йедер, който е желан във Висшата лига на Англия.

Призоваха Кралев за базите на ЦСКА“, обявява от първата си страница „Тема спорт“
Над 50 фенклуба от България и чужбина излязоха с декларации вчера, чрез които заявиха, че застават твърдо зад Гриша Ганчев в опитите му да спаси и възроди ЦСКА. В същото време феновете се обърнаха и към министър Красен Кралев, като го призоваха час по-скоро да реши въпроса с базите.
„Г-н Кралев, заявяваме ясно и точно нашите предпочитания. Искаме в най-кратък срок стадион “Българска армия” и базата в Панчарево да бъдат предоставени за ползване на ЦСКА София ЕАД със собственици Гриша Ганчев, Христо Стоичков и Юлиан Инджов, легендите на клуба и милионите привърженици, стоящи зад тях”, пишат запалянковците.
Не е ясно защо Кралев все още не е решил въпроса, след като няколко пъти заяви, че ще даде базите на това дружество, зад което застанат феновете. А вече и на слепите и глухите е ясно каква е позицията на 99% от привържениците на ЦСКА.
Утре от 19:00 часа „армейците“ се изправят в контрола срещу трикратния носител на КЕШ Интер Милано. На 23 юли пък е проверката с Удинезе на “Армията“.
Черногорците: Няма да се дадем лесно на Лудогорец“, четем в друг от материалите на изданието.
Абсолютният дебютант в Шампионската лига Младост (Подгорица) се закани да вгорчи старта на сезона за Лудогорец. Двата тима се изправят един срещу друг днес в Разград от 20:30 часа. Според медиите в Черна гора най-големият евробоец на страната в последните 3 години може да препъне българите .
“Не е ясно доколко Младост може да се справи с Лудогорец, но едно е сигурно -ще продаде скъпо кожата си”, пише сайтът pinkm.me.
Треньорът на разградчани Георги Дерменджиев предупреди: “Трябва да бъдем готови за всичко”.
Георги Дерменджиев: Трябва да сме готови за всичко“, пише още „Тема спорт“
Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели, че отборът не бива да допуска в никакъв момент от мача да бъде изненадан от Младост.
“Отдавна сме оставили случилото се с Милсами през миналата година зад гърба ни. Гледаме напред. Направихме добра подготовка. Да се надяваме, че след този мач ще изиграем и други срещи в европейските клубни турнири. Подхождаме с голям респект към Младост. Специалистите знаят, че първите двубои винаги са трудни. Естествено, ние искаме да сме крайни победители. Всеки може да изненада всеки. Имаме много добра информация за Младост. В крайна сметка техният треньор ще реши с какъв състав да играе и каква тактика да приложи. Ние обаче трябва да сме готови за всичко. За мен категоричен успех ще бъде крайният успех. Мисля, че нашите футболисти ще бъдат достатъчно концентрирани, за да изиграят мача както трябва. Смятам, че отборът се намира в задоволителна форма. На няколко пъти казах, че моята прогноза е, че Лудогорец ще продължи напред”, заяви Дерменджиев и продължи: “В историята сме ставали свидетели на какви ли не мачове. С Младост имаме равен старт и те са шампиони като нас. Трябва да сме максимално мотивирани, за да извоюваме крайния успех”, обясни още специалистът.
Той добави, че се надява на сериозна подкрепа от трибуните. “Радостен съм, че хората имат интерес към срещата. Разчитаме на привържениците да ни помогнат. Винаги сме им вярвали. Те са интелигентна публика.”