Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

Преглед на водещите новини в спортния печат:

Билетите за Марибор минаха 100 лв.“, обявява от първата си страница „Меридиан мач“
Два дни преди реванша Левски – Марибор касите останаха без билети. „Сините” фенове изкупиха всички отпечатани талони за мача. Първо се изчерпаха тези за Сектор „Б“, след това свърши Сектор „А“, а накрая и Сектор „В“.
Така вчера около обяд „сините” обявиха официално, че са разпродали стадиона за реванша в четвъртък. Това роди моментално черна борса за билети. Набързо в специализирани сайтовете са появиха обяви за продажба на ценните талони, а цената им беше в пъти по-висока от номиналната.
В единия от най-популярните продавалници OLX се.търгуваха билети за Сектор „ Б ” , които на касата струваха 7 лева, за   45 лева, което е близо 7 пъти над реалната цена.
Друг продаваше талон за Сектор А, който е закупил за 30 лева, за впечатляващата сума от 111 лева. Тази обява изчезна бързо, а причина за това най-вероятно е телефонна заплаха към собственика на билета.
„Меридиан Мач” научи, че „сините” фенове са си дали обещание да не позволят да има черна борса около мача с Марибор.
В друг популярен сайт за обяви – bazar.bg, цените бяха по-ниски. Там някакъв от град Враца продаваше билет за първия ред на Сектор „А“ за 40 лева, а тези за Сектор „Б“ струваха 30 лева.
Привечер феновете на Левски бяха зарадвани с новината, че в деня на мача на касите ще бъдат пуснати още билети. Това разкри финансовият директор на „сините” Константин Баждеков. Въпросните талони ще бъдат на касите в четвъртък след 7:00 часа.
Става дума за пропуските, които не са взети от притежателите на абонаментни карти. Бройката на тези билети обаче няма да бъде голяма.
Тулуза си хареса Кафу и Вандерсон“, пише още изданието.
Спортният директор на елитния френски Тулуза Али Рашади, е харесал двама играчи на Лудогорец. Както е известно, той пристигна специално за първия мач между Лудогорец и Младост в Разград, а причината за неговото посещение бе да търси футболисти на два поста – нападател и вратар. Ясно е, че основната цел на тима е Клаудиу Кешерю, направил солидна 10-годишна кариера във Франция. Но Рашади искаше да види на живо и други от футболистите на шампионите. Във въпросната среща румънския голмайстор остана на пейката и се появи в последните минути. Най-голямо впечатление на шефа на Тулуза обаче са направили двамата бразилски атакуващи играчи – Кафу и Вандерсон. Първият игра като фалшива деветка, а вторият отново бе на познатото високо ниво. Французите искат и вратар, но те не видяха нищо от Владо Стоянов, защото черногорците изобщо не го застрашиха.
Али Рашади е изявил желание да гледа и следващия домакински мач на Лудогорец. Палачът на ЦСКА от 2007 г. продава голямата си звезда Уисам Бен Йедер и заради това усилено търси нов централен нападател, като Ке-шерю продължава да е основната цел на тима.
Големи премии при бой във Финландия“, четем още от страниците на „Меридиан мач“
Големи премии ще приберат футболистите на Берое, ако отстранят ХИК Хелзинки. Първата среща в Стара Загора завърши 1:1, така че на реванша футболистите на Александър Димитров ще трябва да се потрудят доста, за да победят.
До момента Берое спечели точно 410 000 евро от УЕФА от участието си в турнира Лига Европа. 200 000 евро клубът прибра от срещите в първия предварителен кръг срещу босненския Радник Биелина и сега взима 210 000 евро за двубоите с ХИК Хелзинки. При отстраняване на финландците, отборът ще си осигури още 220 000 евро. Това означава, че Берое ще прибере точно 630 000 евро или близо 1,2 млн. лева, което е наистина отличен приход.
Преди срещите с финландците в Берое не са имали завишени премии и играчите са щели да получат всичко според вътрешния правилник на клуба. След вдъхновената игра в първата среща обаче от ръководството на старозагорци са решили да зарадват играчите с допълнителни бонуси при успех във Финландия. Това няма как да не е допълнителен стимул за футболистите на Александър Димитров.

„МОК си изми ръцете за Русия с хитър ход“, е акцентът в броя на „7 дни спорт“
Международният олимпийски комитет (МОК) ще проведе юридически консултации, преди да реши дали да наложи колективна забрана на руските спортисти да участват на игрите в Рио. На извънредна среща на Изпълнителния комитет на МОК в Швейцария членовете на борда решиха да не налагат незабавна санкция след доклада на независимата комисия “Макларън”. Освен това МОК премахва презумпцията за невинност на руските спортисти. Това означава, че може да се стигне до вариант всяка международна федерация да взима самостоятелно решение за участието на руснаците.
„Човекът с маската сменя Илия Миланов“, четем в друг от материалите на изданието.
Христофор Хубчев е евентуалният заместник на Илия Миланов, при положение че бранителят не се възстанови напълно. В последните няколко тренировки талантът от Гара Левски се подготвя на облекчен режим, но ще пътува с отбора за Хелзинки. Хубчев игра срещу Радник в Стара Загора и по време на двубоя му беше счупен носът. Оттогава тренира с предпазна маска на лицето. От групата отпадат Емин Ахмед и португалецът Педро, които изгледаха и първия мач срещу ХИК от официалната трибуна.
„Гонзо изгонил Енрике заради издънка“, пише още „7 дни спорт“
Любопитна е реалната причина, поради която новото попълнение на Черно море бразилецът Пауло Енрике беше освободен от отбора. Защитникът, който подписа с варненци в края на миналия месец, е бил изритан от отбора заради самоотлъчка по време на лагера в Банско. След сутрешна тренировка играчът на своя глава заминал с кола за София, без да поиска разрешение от треньора. Левият защитник пропуснал обяда и следобедната закуска и се завърнал в хотела чак за вечерята в 21:00 часа. Погазването на професионализма и вътрешния ред вбесило Георги Иванов-Гонзо и той, без да се замисля, му посочил вратата.
Разбра се още, че всички в Черно море са възхитени от футболните качества и обноските на Уго Сека. Португалецът общувал със спортно-техническия щаб и съотборниците си на английски език. „Освен че е добър футболист, той е скромен и свестен човек. Бързо спечели уважението на всички с поведението си и се вписва в колектива”, изразиха задоволство във варненския клуб.
Междувременно след 17 дни Черно море отново проведе тренировка на стадион „Тича” в 19:00 часа снощи. През това време отборът игра контрола в Слънчев бряг и бе на лагер в Банско, след който футболистите получиха два почивни дни.
До старта на сезона на 31 юли тимът ще се подготвя на клубния си стадион. На 23 юли от 18:00 часа пък е последната проверка на отбора с Черноморец (Балчик). Преди нея варненци ще представят отбора си за новото първенство в Първа професионална лига.

Йовов: Левски трябва да атакува“, пише вестник „Тема спорт“
Бившият спортен директор на Левски Христо Йовов заяви, че Марибор не е толкова страшен. Той посочи, че „сините“ трябва да атакуват утре, за да елиминират съперника. “По-добро стечение на обстоятелствата едва ли може да има – чудесен резултат от първия мач и пълен стадион, който ще подкрепя отбора в реванша. В четвъртък ще разберем каква е силата на Левски. Защото на „Герена” сините ще трябва да атакуват, да правят и градят играта. Левски показа в първия двубой, че умее да играе като отбор, сега остава да започне да напада”, заяви Йовов.
Реваншът от втория квалификационен кръг срещу словенците е утре от 20:00 часа на стадион “Георги Аспарухов”. Вчера и последните пуснати в продажба билети бяха разграбени. В интернет веднага се развихри черна борса – талоните се търгуваха на цени 6 пъти по-големи от но-минала им.
Антонио Аниете пак излиза титуляр“, е друг от акцентите в броя на „Тема спорт“
Антонио Аниете ще бъде титуляр и в утрешния втори сблъсък между Левски и Марибор. Испанецът малко изненадващо започна в стартовата единайсеторка на „Людски врът”. Той действа в ролята на плеймейкър – зад гърба на централния нападател Венцислав Христов.
Антонио пропусна част от подготовката и затова се очакваше да остане на пейката в Словения и да бъде ползван като жокер през второто полувреме. След срещата на „Людски врът” испанецът се оплакваше от лека травма. От лекарския щаб обаче увериха, че той ще бъде възстановен и ще бъде наразположение на треньора Люпко Петрович. Същото се отнася и за централния защитник Александър Александров. В последните дни част от натоварванията бяха спестявани на национала и той напускаше по-рано тренировките. Причината е, че дълго време в подготвителния период лекуваше травма и взе участие само в последната контрола на тима. Това обаче не му попречи да изиграе 90 минути в Словения. Вариант за заместник на Александров е последното попълнение – шведът Симон Сандберг. На пълни обороти се готви и Хеан Деса, който пропусна срещата на „Людски врът” заради травма. Много е вероятно той дори да попадне в стартовия състав утре.
ЦСКА с две опции за върха на атаката“, пише още „Тема спорт“
ЦСКА набеляза две нови опции за поста централен нападател, като отново става въпрос за чужденци. Армейците проявяват интерес към голмайстора на елитния португалски Маритимо – Диего Соуза (26 г.), който е бразилец, както и към Леонардо Асеведо Руис (20 г.). За последно колумбиецът е играл за дубъла на Порто във втора дивизия. До интереса към тях се стигна, след като стана ясно, че Гонсало Пасиенсиа (21 г.) се отдалечава от ЦСКА. Очаква се червените да обявят новия си нападател най-късно до контролата с Удинезе в събота.