Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Мерят два часа кръвното на французин, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.
Полузащитник от френската Лига 2 дойде в Левски за прегледи. Става въпрос за Кевин Бру от Булон, който вчера мина медицински прегледи и физически тестове в София. След два часа мерене на кръвно медиците отсякоха, че Бру е здрав като бик. Халфът е твърд титуляр за Булон и преди две седмици заби гол срещу Монако в последния мач за сезона. Бру, който има френски паспорт, но рита за националния тим на Мавриций, договори личните си условия с Левски, но договор все още няма.
– Прибирам се във Франция, за да си помисля, тъй като искам да се съветвам с моето семейство. Досега не съм играл извън Франция и всичко е ново за мен. Иначе съм впечатлен от Левски – заяви Бру, който е минал през елитната школа “Клерфонтен”.
– Следим го от 4 месеца. Лично аз го наблюдавах, както и главният ни скаут Дончо Донев, а и треньорът Илиан Илиев. Всички останахме впечатлени от качествата му. На 99% съм сигурен, че ще подпише – заяви изпълнителният директор на Левски Иво Тонев.
Абрамович разчиства Челси за идването на Гуардиола
Собственикът на Челси Роман Абрамович лично се зае да разчисти отбора, за да може Пеп Гуардиола да стане мениджър на чисто от лятото на 2013 г. Временният мениджър Ди Матео и помощникът му Нютън няма да останат на постовете си въпреки спечелените Шампионска лига и Купа на Англия. Очертава се през следващия сезон Челси да води Фабио Капело. След което той ще отстъпи мястото си на Пеп Гуардиола.
На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Френски национал дойде в Левски
Бившият младежки национал на Франция Кевин Бру е новото попълнение на Левски. Опорният халф, който за последно е играл във втородивизионния френски Булон, пристигна вчера в София и мина медицински прегледи. След това той се срещна с шефовете на Левски. Окончателен отговор от него се чака до два дни, като първо трябва да убеди семейството си да живее в България.
В същото време изпълнителният директор на Левски Иво Тонев обяви, че “сините” няма да вземат нито един от спряганите Димитър Макриев и Цветан Генков.
Владислав Стоянов: Бих се върнал с удоволствие
Вратарят Владислав Стоянов, който е сред основните цели в трансферния списък на Стойчо Младенов за лятото, говори по въпроса за своето завръщане на „Българска армия”. „Ако за мен пристигне оферта от ЦСКА, ще я приема”, каза Стоянов пред агенция „Фокус”. „Не е изключено обаче с ръководството на Шериф (Тираспол) да започнем преговори за нов договор в близките дни”, допълни националът. Не е тайна, че настоящият контракт на Стоянов с молдовския шампион изтича след по-малко от месец, като все още не му е предложено да остане в Молдова.
Вратарят, който е родом от Перник, избяга от ЦСКА преди около 10 години, когато заедно с Георги Божилов и Орлин Старокин избраха парите на Нефтохимик.
„Армейците” искат ненужен в Стяуа
Румънският гранд Стяуа освободи нападателя Флорин Костя и той отново е вариант за трансфер в българския ЦСКА, пишат медиите в Букурещ. Костя е в конфликт с новия старши треньор на „стелистите” – бившия защитник на Литекс Лауренцио Регекампф, още от времето, когато двамата бяха в друг румънски клуб – Университатя Крайова. Поради тази причина Регекампф няма да разчита на Костя за новия сезон. Стяуа иска да си върне част от вложенията в играча и ще поиска 200 000 евро за трансферните права на голаджията.
Според пресата в Румъния ЦСКА отново проявява интерес към Костя и той може да премине при „червените” през лятото. Тимът от София искаше Костя в състава си в комплект с брат му Михай преди две години, когато двамата играеха в Университатя, но тогава братята отидоха в комплект в Стяуа.
ЦСКА искаше и друг играч от „Генча” – защитника Жералдо Алвеш, чийто договор с най-титулувания румънски отбор изтече. Португалецът от школата на Бенфика обаче предпочита да продължи кариерата си в Португалия.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Мораес: Оставам в ЦСКА само при силна селекция
Жуниор Мораес обяви вчера npeд “Тема Спорт” какво трябва да се случи, за да продължи да играе за ЦСКА. Свързахме се с нападателя по телефона. Намерихме го в Бразилия. “Уведомил съм шефовете, че искам да остана в ЦСКА само при изпълнението на едно условие. Да направят силна селекция. Ако се привлекат футболисти, които да вдигнат класата на отбора -аз оставам”, заяви Мораес.
В румънските медии вчера се появи информация, че ЦСКА може да привлече нападателя на Стяуа Флорин Костя. По този повод се свързахме с мениджъра му Джовани Бекали. “В ЦСКА да забравят за Флорин Костя. Шефовете на клуба не са коректни партньори. Първо да се научат да плащат, да си решат проблемите и чак след това да искат добри играчи. На този етап не виждам как футболист от Румъния ще дойде в ЦСКА”, заяви Бекали, който явно има да получава пари от червените.
Криля Советов: М’Боли няма да играе за ЦСКА
Вратарят Райс Мболи няма да пази за ЦСКА през новия сезон, твърдят от клуба, който държи правата му – Криля Советов. Алжирецът, който е собственост на руския тим, игра под наем в ЦСКА през изминалия сезон, но не успя да помогне на тима да спечели титлата. Армейците не са платили дължимата сума по преотстъпването на вратаря и Криля Советов се е обърнал за съдействие към фИфА. Това съобщи председателят на Надзорния съвет на руския отбор Алексей Чигенев.
“М’Боли няма да остане в софийския ЦСКА, защото те не платиха сумата, която трябваше, за неговото привличане. По случая сме уведомили фИфА. Скоро ще решим в кой клуб ще продължи кариерата си Мболи. Сигурно е само, че няма да остане в България”, каза Чигенев, цитиран от руската преса. “Тема Спорт” веднага се свърза с мениджъра на вратаря Мирчо Димитров, за да коментира ситуацията около алжиреца. “Не знам дали ЦСКА дължи нещо на Криля Советов. Дори и да дължи, то не касае нито мен, нито Райс. Трябва да питате собствениците на ЦСКА по този въпрос. Тях трябва да питате и дали Райс ще остане да играе в отбора и през следващия сезон. До този момент никой от ЦСКА не ми се е обаждал. Ако се обадят, ще изслушаме условията им и ще обсъдим предложението им. Желанието на Райс е да остане да играе в ЦСКА”, заяви Мирчо Димитров пред “Тема Спорт”.