Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Звезда почна с дрога и погром, е водещия материал на “Меридиан мач”
Часове преди първата част от битката между Лудогорец и Цървена звезда феновете на сръбския гранд затвърдиха мнението, че са едни от най-дивите на Балканския полуостров. Автобус, пълен с привърженици на звездашите, е бил спрян от полицията до Слънчев бряг. В него са били намерени огромни количества наркотици, а един от 60-те ултраси е бил задържан. Оказало се, че преди това хулиганите са потрошили хотел и ресторант в морския курорт. Първият мач от третия квалификационен кръг за влизане в Шампионската лига между Лудогорец и Цървена звезда е днес от 21:00 ч. в Разград.
Жужо: Изобщо не сте обсъждали Бадема, разкрива още изданието
Генералният мениджър на Левски Андрей Желязков обяви пред „Меридиан Мач”, че Емил Гъргоров изобщо не е трансферна цел на клуба. Както е известно, в последните часове в медийното пространство се появиха информации, че бившият капитан на ЦСКА и Лудогорец е бил поканен на „Герена”, но това очевидно не отговаря на истината. „Не искам да омаловажавам качествата на Гъргоров, но изобщо не сме обсъждали неговото име, камо ли да го каня в Левски. Ако някой друг го е поканил, но такъв човек на „Герена” не мога да се сетя. Няма истина в тези информации”, коментира Жужо. Той намекна, че селекция в Левски може повече и да няма, както ви информира вече „Меридиан Мач”. „Всеки иска да вземе нещо по-младо и по-добро. Ние не правим изключение. На този етап обаче не сме намерили играчи, които да са по-добри от нашите и да правят разликата. Ако намерим, ще ги вземем, но е трудно”, завърши Желязков. Шефът на УС Николай Илиев също бе категоричен че няма вариант Бадема да премине на „Герена”. За коментар по темата потърсихме и самият Емил Гъргоров, който обаче лаконично заяви, че няма какво да каже.
ЦСКА 1948 ще се бори за чест и идеали, четем от страниците на “Меридиан мач”
Ръководството на новосъздадения ФК ЦСКА 1948 обяви в отворено писмо до феновете какви ще бъдат целите пред клуба. „Каузата ни е да създадем и наложим изцяло иновативен модел на управление, който да не бъде подвластен на частни интереси, а да се управлява прозрачно. Основната цел на новосъздаденото дружество е да обедини всеки спортен фен, изповядващ идеали като достойнство, чест, законност, прозрачност, армейска дисциплина и воля за победа. Клубът има желание да участва във всички възрастови групи в първенства и турнири в системата на БфС. Основен приоритет е изграждането на силна детско-юношеска школа. Искрено се надяваме, че ще създадем най-елитния клуб в България”, се казва в писмото, подписано от председателя на дружеството ген. Иван Мечков.

Арестуват с наркотици автобус на Звезда, пише на първата си страница “7 дни спорт”
Фенове на Цървена звезда бяха арестувани с наркотици преди двубоя от трети квалификационен кръг с Лудогорец в Разград. Мачът е тази вечер от 21:00 ч.
Сръбски автобус беше атакуван от полицаи на РПУ-Слънчев бряг и се оказа фрашкан с дрога. Пътниците бяха изведени навън, а един от тях бе закопчан с белезници. Чужденците се оказаха фенове на Цървена звезда, които от неделя са в Слънчев бряг и подгряват за днешния мач с Лудогорец.
Преди това ултрасите потрошили хотела и ресторанта, където били отседнали. Именно за да бъдат предотвратени подобни и по-сериозни инциденти, българската полиция засили присъствието си по морските курорти.
Бакшиш помогнал за пробив с билетите, е друго заглавие от страниците на вевстика
Независимо от строгите мерки, които ръководството на Лудогорец наложи, трима млади мъже от Сомбор, Кула и Сивац (Милан, Миливое и третият с прякор Кувеля) се сдобиха с билети извън определената за гостите квота от 400 бройки. Това се похвалиха самите навиячи на Цървена звезда пред местния в. “Телеграф”. За целта им е помогнал шофьор на такси от Разград.
“Не успяхме да си купим билети, защото ни попитаха за паспорти. Въпреки това ние не се отказахме, почерпихме един таксиметров шофьор и той ни купи. Тук сме от неделя, на границата казахме, че отиваме на море”, разкриват сърбите.
1500 привърженици на Звезда се готвят да атакуват Разград днес. Част от тях са вече в България. Не е ясно само дали всички те са успели по някакъв начин да се сдобият с билети и как смятат да влязат.
Венци Стефанов предупреди: Залагаме бомба в първенството, е друг материал на “7 дни спорт”
Заради някои хора залагаме бомба в първенството, алармира босът на Славия Венцеслав Стефанов. Според него инцидентите са неизбежни. “Трябва да имаме осветление на стадионите, но представете си какво може да се случи, когато феновете на Ботев и Локо (Пловдив) например се прибират от Бургас с влакове, автобуси и кош”, предупреди Венци. “Според мен вариантът с 14 отбора е добър, но най-добър е с 16. Първа шестица и втора осмица веднъж опитахме, но не се получи, но нали трябва да защитаваме интересите на една телевизия… Това първенството е енигма за мен. Дойдоха някакви хора да ни обясняват как ще стане по-интересно. То ще стане, когато има добри условия на стадионите, а не с мачове от 21:00 часа. Кой родител ще си пусне детето да се прибере в 23 часа? Докато слугуваме на дадена телевизия и хора, нищо добро не ни чака”, каза още президентът на “белите”.
Кой коментира и премахването на правилото сред титулярите задължително да има футболист до 21 г. да отпадне.
“Под натиска на Кирил Домусчиев то отпадна. Аз след няколко години ще си гледам живота, но вие ще пишете за Маркиньос и Кишада – все български имена. Нямам нищо против Лудогорец. Те си имат политика и залагат на нея”, каза Стефанов.
Босът заяви още, че целта пред Славия е класиране в първата шестица и продължаване линията с налагане на млади играчи.
“Дано да успеем да излезем с чест от първия мач. Няма нов ЦСКА, има ЦСКА, поне за мен. Прогноза за срещата не искам да давам”, добави бизнесменът.

Цървена звезда: Не сме впечатлени от Лудогорец, е водещият материал на “Тема Спорт”
Цървена звезда не е респектиран от играта на Лудогорец срещу Младост. Треньорът на сърбите Миодраг Божович заяви, че знае какво да очаква в Разград. „Не съм впечатлен от играта им. Не ме развълнуваха в двубоите си с Младост. Черногорците са един от най-слабите отбори в Шампионска лига, да не кажа и най-слабият. Знам какво да очаквам от Лудогорец Жребият можеше да ни прати срещу Виктория (Пилзен), Залцбург, Копенхаген или БАТЕ (Борисов), но се изправяме срещу българите. Исках да ни се паднат точно те и в първия мач да сме гости”, заяви Божович, от чиито думи излиза, че всичко се развива според желанията му.
Гласят Вальо Илиев и Мето Деянов за шефове във ФК ЦСКА 1948, разкрива още изданието
Ентусиастите, които искат да правят клуб с име ЦСКА в четвърта дивизия, са поканили Валентин Илиев и Методи Деянов за шефове в дружеството. Това заяви пред “Тема Спорт” един от членовете на УС на ФК ЦСКА 1948 Ангел Рангелов. Идеята била Илиев да стане спортен директор (в “А” регионална група), а Деянов да бъде шеф на школата. На този етап не е ясно дали някой от двамата е дал съгласието си да участва в проекта. Илиев и Деянов добре усещат какви са настроенията в “червената” общност и са наясно, че ако приемат подобни постове, ще си навлекат много негативни реакции. Затова и още не са дали отговор на поканите. Много вероятно е да откажат. Валъо Илиев присъства на учредителното заседание на новото дружество ФК ЦСКА 1948 миналата седмица във Военния клуб. Методи Деянов пък напусна школата на “армейците”, където водеше формацията до 19 г.
УЕФА удря Левски и за реванша на „Герена”, четем от страниците на “Тема Спорт”
Лошите новини за Левски от УЕФА не спират. След като клубът бе санкциониран с частично затваряне на сектор “Б” заради изцепки на фенове в мача срещу Марибор в Словения, “сините” ще отнесат сериозна санкция за расизъм и от двубоя на “Герена”. “След като се запознахме с доклада на УЕФА за реванша Левски – Марибор на 21.07.2016 г., очакваме ново по-сериозно наказание заради подробно описаните знамена със забранени нацистки символи, издигнати в сектор “Б”, признаха от ръководството на “сините”.