Футболът от елита се завръща на “Българска армия”

4590ЦСКА-София приема Славия от 21,15 часа на стадион “Българска армия” в двубой от първия кръг на новия сезон в “А” група, която вече се казва Първа лига. Това ще е първи мач в елита за домакините от 31 май 2015 година, когато победиха Литекс с 3:1. Последва изхвърляне в трета дивизия, където отборът стана шампион и завръщане в елита сред трансформацията на “А” група в Първа лига.SPORTAL/BG

Гостите от “Овча купел” съвсем няма да са настроени дружелюбно, а ще се опитат да развалят празника на “Армията”. Славия отпадна от Европа, но разполага с млад отбор, съставен от мотивирани играчи, готови да изненадат всеки, който ги подцени. Очакванията са домакините да владеят повече инциативата, а гостите да чакат своите моменти на контраатака.

Треньорът на “червените” Христо Янев няма да може да разчита на Йордан Йорданов, който отпадна заради контузия. Очакванията са младият специалист да заложи на стартовите 11 от контролата с елитния италиански Удинезе. Всички погледи ще са отправени към нападателя Преслав Йорданов, който ще се опита да вкара първия гол за тима си във втори пореден сезон. Той е определен и за първи изпълнител на дузпа, ако се стигне до отсъждането й.

В Славия също има един контузен играч – Омар Абуд. Вместо него Александър Тарханов ще пусне румънеца Александру Гюргю. Очаква се в отбраната да видим бившия капитан на “армейците” Александър Бранеков, който пропусна голяма част от миналия сезон поради контузия. По-вероятно е обаче той да започне от скамейката.

Вероятни състави:

ЦСКА-София: Китанов, Атанасов, Чорбаджийски, Перес, Недялков, Малинов, Арсенио, Галчев, Виана, Маламов, Йорданов.

Славия: Кирев, Гюргю, Сергеев, Велков, Пашов, Васев, Мартинов, Димитров, Балджийски, Йомов, Сердеров.