Новаци откриват сезона в “А” група

4591Новаците в елита Локомотив (Горна Оряховица) и Нефтохимик (Бургас) ще имат привилегията да открият новия сезон в “А” група. Двубоят между двата тима ще се проведе на стадион “Локомотив” в Пловдив, а началният час е 19.SPORTAL.BG

“Железничарите” имат девет участия досега в елита, докато Нефтохимик е с 4 повече. И двата тима не демонстрират някакви грандомански амбиции, което ги прави изключително симпатични за феновете.

Двубоят ще влезе в историята с рекорда, който се очаква да запише стражът на Нефтохимик Стоян Колев. На 40 години и 6 месеца той ще стане най-възрастният играч в елита през този век. До момента рекордьор е Здравко Лазаров – Електричката, който игра през пролетта за Монтана с навършени 40 години и 2 месеца. Наставникът на бургазлии Димчо Ненов няма колебания за вратарския пост и се очаква именно Колев да започне като титуляр. Проблемите пред него са свързани с двете чуждестранни попълнения – Марко Ранджелович и Боян Георгиевски. Жълтите карти и на двамата не са пристигнали и затова дебютът им се отлага.

Колегата му в Локо Ангел Червенков пък няма да разчита на контузените Мариан Иванов и Стефан Цонков. Червенков е оптимист за крайния изход на мача. Очаква се стадионът в Пловдив да е пълен с фенове от Горна Оряховица въпреки работния ден.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

Локомотив (ГО): Кунчев, Дичев, Желев, Кавдански, Фиданин, Христов, Апостолов, Шишков, Кр. Трифонов, Кънев, Смирнов.

Нефтохимик: Ст. Колев, Серджио, Грънчов, Велков, Малинов, Божинов, Пехливанов, Вълчанов, Чакъров, Хазуров, Александров