Битката за Пловдив се мести край морето

4604Днес в 19:00 часа отборите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) излизат в 103-ото дерби помежду си в първенството. Този път обаче двата тима ще имат необичайна арена на сблъсъка помежду си. Мачът ще се играе на стадион “Лазур” в Бургас, тъй като стадионът на “канарчетата” няма лиценз за Първа лига. Това е едва второ дерби, което няма да се играе в Пловдив, след като през 2014 година съперниците се изправиха един срещу друг на стадион “Васил Левски” в София. Въпреки това се очаква край морето да ври и кипи. Привърженици и на двата тима вече са окупирали курортите по черноморието и се предполага, че трибуните ще бъдат пълни. SPORTAL.BG

Капризът на жребия реши вечните пловдивски съперници да се срещнат още на старта на първенството. Поради тази причина и двата отбора още не са в оптимална форма и можем да очакваме сериозно надлъгване. Статистиката помежду им е доста изравнена, като всеки от двата тима има по 37 победи, а 28 срещи са завършили наравно. Локо има леко предимство при головата разлика, която е 125:123 в полза на “смърфовете”.

И двата отбора имат кадрови проблеми преди срещата. Треньорът на символичните домакини Николай Костов не може да използва контузените Лъчезар Балтанов и Рафаел де Соуса. Той вероятно ще заложи на Георгиев на вратата и Стоянов, Димитров, Терзиев и Панов в отбрана. Стенио и Юсеин ще са двойката опорни халфове, а Бризола и Неделев ще започнат на двете крила. Иван Стоянов ще бъде в ролята на централен нападател, а зад гърба му се очаква да стартира Жоао Паоло.

В същото време Илиан Илиев не включи в групата вратаря Ясин Ел Харуби. Според едни информации, причината е контузия в областта на адукторите. Други слухове обаче твърдят, че има скандал между наставника и стража и мароканецът е нарочен за гонене от “Лаута”.

Така Илиев вероятно ще заложи на Пиргов на вратата и Крумов, Котев, Везалов и Горанов в отбрана. Ванчо Траянов ще бъде дефанзивен халф, а Кики и Райнов ще действат в средата на терена. Марчев и Райков ще започнат на крилата, а атаката ще води Камбуров.