Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Фалстарт за Левски, е водещият материал на “Меридиан мач”
Левски в четвърти пореден сезон започва без победа в родния шампионат по футбол. Вчера тимът на Люпко Петрович направи фалстарт на “Герена”, завършвайки 0:0 срещу Монтана. Лошата новина за “сините” обаче не бе само нулевото равенство и неубедителната игра, а и фактът че перуанското ново попълнение Хеан Деса се контузи тежко, като най-вероятно ще пропусне голяма част от сезона. Той влезе през второто полувреме на мястото на Аниете, но бързо се контузи и напусна със сълзи на очи. Най-сериозното положение за Монтана изпусна Сергей Георгиев, останал очи в очи с Йоргачевич, а за Левски добри положения пропиляха Аниете, Нар, Станислав Иванов и Адениджи.
Съдия се извини на Локо (Пд) с мейл, разкрива още изданието
Помощник-съдията Георги Славов се извинил с мейл на Локо (Пд) заради изравнителния гол на Ботев, който падна от засада (1:1). „Прави „чест” на Георги Славов, който чрез имейл се извинява на ръководството, футболистите и привържениците на клуба, но това не може да върне положения труд и отнетите 2 точки на отбор с традиции и амбиции”, пише в съобщението от „Лаута”.
Ибра-Кадабра загря с гол, е друго заглавие от страниците на “Меридиан мач”
След фиаското, в което се превърна предсезонното турне на Манчестър Юнайтед в Китай, „червените дяволи” изглеждаха далеч по-комфортно обратно на Стария континент в контролата си срещу Галатасарай, която спечелиха с 5:2. Мачът се игра на стадион „Улеви” в Гьотеборг, а гол в дебюта си за Юнайтед отбеляза Златан Ибрахимович. Шведът бе точен още в 4-ата минута с първия си удар с екипа на Юнайтед, когато засече центриране на Антонио Валенсия със странична ножица. До края на полувремето турският отбор успя да обърне резултата след колеблива игра в защита на Юнайтед. След почивката обаче английският тим стигна до нови четири гола, а Жозе Мауриньо смени целия си отбор.

Монтана изпусна трагичен Левски, пише на първата си страница “7 дни спорт”
Пред обидно малко публика Левски се издъни в първия мач за сезона. “Сините” извъртяха безлично 0:0 с последния от миналия сезон Монтана, а на моменти едва отърваха кожата. Едва 2500 зрители изгледаха мача, който си беше живо мъчение. Люпко Петрович събра само 16 човека в групата, а за капак резервата Деса се контузи 6 минути след като влезе.
Антонио Аниете пропусна най-доброто положение още преди почивката, като стреля във вратаря Христо Иванов сам срещу него. През втората част “сините” се хвърлиха да вкарват гол, но за малко не си изпатиха, когато Монтана направи няколко опасни контри. В края 17-годишният Станислав Иванов можеше да донесе победата, но би над вратата.Съвсем логично след мача малкото фенове започнаха да освиркват футболистите на Люпко Петрович.
Без премия в Белград, е друго заглавие от страниците на вестника
Лудогорец няма да играе за допълнителни премии в утрешния мач срещу Цървена звезда. На този етап никой от ръководството не е обсъждал въпроса дали да се дава бонус на отбора за победа в Белград, научи “7 дни спорт”. Традиционно в Разград се дават големи премии преди важни мачове, но в момента Лудогорец така или иначе излиза за много голям бонус. Само участие в плейофния кръг на Шампионска лига гарантира на всеки отбор минимум 2 млн. евро, а евентуално влизане в групите на турнира носи 12 млн. евро (б.а., парите бяха вдигнати с 40%). Точно заради това в Разград са сметнали, че не е нужно да се обещава допълнителен стимул на играчите, които така или иначе знаят за какво играят. Традиционно в началото на сезона капитаните на отбора се срещат с ръководството, като се обсъждат премиите за участие в Европа, за титлата и купата. През това лято обаче такава среща все още не е проведена. Специално за мача с Цървена звезда от клуба са преценили, че не е нужно да се говори за пари, а трябва отборът да се концентрира върху срещата в Белград.
Щети за 3 бона на “Лазур”, разкрива още “7 дни спорт”
Щетите на бургаския стадион “Лазур” след пловдивското дерби са сравнително леки – за най-много 3 хил. лева. Потрошени и изхвърлени на пистата са около 20-ина седалки, основната част от тях са в сектора, където бе настанена агитката на Локомотив. “Черно-белите” ултраси подивяха, след като срещу тях изскочи привърженик на Ботев при гола на Иван Стоянов. Ултрасът беше бомбардиран със седалки и всякакви предмети, които попаднаха в ръцете на “черно-белите”.
В сектора на символичните гости се забелязват и няколко ценни трофея – фланелки и шалчета на кръвния враг, очевидно отнети след здраво меле из бургаските паркове.
Пред сектора на Ботев също има няколко седалки. По-тежките щети, нанесени от феновете на “жълто-черните”, са върху тревното покритие, където бяха захвърлени десетки факли. Стадионът трябва бързо да се вкара в ред, за да може в петък Нефтохимик да изиграе първия си домакински мач за сезона срещу Дунав. На терена пред сектор “В”, където бе агитката на Ботев, беше открит огромен камък, вероятно хвърлен след гола на Дани Кики, както и изкъртен бетонен блок с парче седалка.
Действията на феновете бяха внимателно описани от делегата на срещата Христо Ботев, който след края на двубоя направи щателен оглед на цялото съоръжение. Очакват се сериозни санкции и за двата отбора.
В същото време в Морската градина на Бургас няма нанесени сериозни щети. Изключения са само няколко графита.

Синя излагация срещу Монтана, е водещият материал на “Тема Спорт”
Левски изигра много слаб мач на старта на новото първенство. “Сините” се издъниха, след като фиксираха 0:0 с Монтана пред едва 2000 зрители на “Герена”. А гостите можеха да си тръгнат и с трите точки, но пропуснаха две стопроцентови положения. “Сините”, които бяха записали 5 резерви, проспаха първата част, като създадоха само две по-добри ситуации. Нар и Аниете обаче пропуснаха, а Люпко Петрович в гнева си хвърли бутилка на терена. Монтана имаше отличен шанс да реализира, но Маркиньос на чиста позиция от 8 метра стреля над вратата. Втората част започна с ново стопроцентово положение за гостите, но този път Сергей Георгиев с неточен диагонален удар сам среиду вратаря пропиля ситуацията. Левски бе все така безидеен и слаб и в крайна сметка се изложи на старта на Първа лига – 0:0 с Монтана, който едва се спаси от изпадане миналия сезон. Това бе пети пореден мач на Люпко Петрович без победа начело на “сините”.
Янев привика Милчо Ангелов, разкрива още изданието
Христо Янев е привикал нападателя Милчо Ангелов (21 г.) в първия отбор, разбра “Тема Спорт”. Острието проведе лятна подготовка с дублиращия състав под ръководството на Стамен Белчев и впечатли с изявите си. Ангелов реализира 6 гола в 6 мача, а добави и 3 асистенции в контролите. По тази причина Христо.Янев е решил да му даде шанс за изява в първия състав, като Милчо ще започне тренировки с представителния тим днес, а не е изключено и да попадне в групата за мача срещу Верея в събота. “Червените” се събират днес в 17:00 часа на “Армията”, след което ще проведат първото си занимание след успеха над Славия (2:0).
250 000 гледаха четири контроли в САЩ, е друг материал на “Тема Спорт”
Четирите звездни контроли от турнира “Чемпиънс къп” – Реал – Челси (3:2), Байерн – Интер (4:1), Ливърпул – Милан (2:0) и ПСЖ -Лестър (4:0) само в рамките на няколко часа събраха близо 250 хиляди зрители по стадионите в САЩ, където футболът дори не е спорт №1. Отборите с общо 32 европейски титли и настоящи шампиони на Англия, Германия и Франция си дадоха среща в Калифорния, Мичиган и Северна Каролина. На Реал – Челси имаше близо 106 хиляди (вторият най-посетен мач в историята на САЩ), а на останалите три се събраха между 40 и 50 хиляди.