Лудогорец дава начало на защитата на титлата си

4652

Днес в 21:15 часа шампионът Лудогорец ще даде начало на защитата на титлата си в България. “Орлите” излизат за първия си мач в новосформираната Първа професионална лига, а техен съперник ще бъде Ботев (Пловдив). Както е известно, разградчани решиха да отложат първия си мач от новото първенство с Берое заради участието си в Шампионската лига.SPORTAL/BG

В същото време Ботев започна сезона с дерби срещу вечния враг Локомотив (Пловдив). “Канарчетата” се добраха до равенство 1:1, а срещата се игра на стадион “Лазур” в Бургас. Сега “жълто-черните” ще опитат да спрат набралия скорост от Европа тим на Лудогорец, но това няма да е никак лесна задача.

Пловдивчани все пак имат две положителни неща, на които да се надяват. Първото е, че Лудогорец по традиция започва лошо в първите си мачове за сезона в България. В последните 5 години “орлите” имат само 1 победа в първия си мач и цели 3 поражения (б.р. в това число  влизат и мачовете за Суперкупата). Веднъж отборът от Разград прави равенство на старта.

Другата новина, която дава надежди на гостите е фактът, че Георги Дерменджиев е много вероятно да даде почивка на голяма част от титулярите си в днешния мач. Шанс за изява се очаква да получат Борян на вратата, Саша, Георги Терзиев, Паломино и Витиня в отбрана. Анисе и Препелица ще стартират в средата на терена, а пред тях играта ще гради Кампаняро. Мисиджан и Лукоки се очаква да започнат на двете крила, а на върха на атаката шанс ще получи Кишада.

В същото време Николай Костов вероятно ще пусна Георгиев на вратата и Панов, Радослав Терзиев, Костадин Стоянов и Крум Стоянов в отбрана. Юсеин и Стенио ще бъдат опорни халфове, а Бризола и Жоао Паоло ще започнат на крилата. Иван Стоянов ще води атаката, а зад гърба му подкрепа ще му оказва Тодор Неделев.

ППЛ, 2 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Борян, Саша, Г. Терзиев, Паломино, Витиня, Анисе, Препелица, Кампаняро, Мисиджан, Лукоки, Кишада

БОТЕВ: Георгиев, Кр. Стоянов, К. Стоянов, Р. Терзиев, Панов, Юсеин, Стенио, Бризола, Жоао Паоло, Неделев, И. Стоянов

Стадион: “Лудогорец Арена”, Разград
Съдия: Николай Йорданов
Начало: 21:15 часа