Литекс няма да има проблеми за новия сезон

Литекс няма да има проблеми с участието си в “А” – група през новия сезон, а финансово клубът е осигурен в напълно нормални рамки.SPORTNI.BG

Оранжевите от Ловеч обаче ще се разделят с повечето от чужденците си. Ловеч напускат французите Максим Жос и Бернар Итуа, както и бразилците Тиаго Мирасема и Сандриньо.

Сандриньо вече си стегна багажа, а договорите на останалите ще бъдат прекратени по взаимно съгласие.

Същата се очаква да бъде и съдбата на албанеца Армандо Ваюши, от когото се очакваше повече.

Със сигурност остават капитанът Небойша Йеленкович и Марсело Никасио, които ще бъдат единствените чужденци.

Всички останали играчи с професионални договори пък са предложени за продажба.

В Ловеч предпочитат да продадат звездите си в чужбина, тъй като българските отбори нито предлагат исканите суми, нито пък имат по-добри условия за работа от тези в Литекс.

Литекс ще бъде издържан основно от собствени приходи. Чакат се още суми от продажбата на Дока Мадурейра и Ивелин Попов в Турция, както и телевизионни права за изминалия сезон.

Въпреки това бюджетът ще бъде редуциран. Добрата новина за Литекс е, че в старшата възраст, както и от преотстъпените в други отбори футболисти има достатъчно момчета, които без проблеми ще се справят в “А” – група.

Литекс се събира за първа тренировка на 25 юни, като тогава футболистите ще научат дали някой поема към чужбина, както и кои остават.

Също по това време ще стане ясно и кой ще бъде треньор на тима през новия сезон.