Левски няма право на грешка на “Лаута”

4664Отборът на Левски излиза срещу Локомотив (Пд) от 19 ч. на “Лаута” в търсене на първата си победа под ръководството на сръбския треньор Люпко Петрович. Столът на ветерана се клати след неубедителния старт на сезона и отпадането от Лига Европа, което дойде след две равенства срещу Марибор. Евентуална загуба на точки в Пловдив ще изправи “сините” пред угрозата за нова нулева година и затова всички на “Герена” са пределно мотивирани това да не се случи. SPORTAL.BG

От страна на ръководството обявиха извънредни премии и остава играчите да си свършат работата на терена. Проблемите пред Петрович не са един и два. Той едва събра група от 17 здрави футболисти. Капитанът Веселин Минев не е възстановен и ще започне от скамейката.

Пред дебют за 26-кратните шампиони е шведският бранител Симон Сандберг, който ще действа редом до Александър Александров в центъра на защитата. Отляво ще действа Мики Орачев, а десен бек ще е Сашо Александров. В полузащитата ще видим Джереми де Ноойер и Георги Костадинов, а по крилата ще нападат Роман Прохазка и Франсис Нар. Неубедителният нападател Венци Христов отстъпва мястото си на Бабатунде Адениджи, който ще търси първия си гол за Левски.

Треньорът на Локо Илиан Илиев няма да прави промени спрямо състава, постигнал 1:1 с Ботев в градското дерби от първия кръг. Предимството е на страната на локомотивци, които гонят класиране в призовата тройка и евентуално участие в евротурнирите, докато напрежението от задължителния успех е в лагера на Левски и може да изиграе лоша шега на “сините”.

Вероятни състави:

Локомотив (Пд): Ел Харуби, Крумов, Котев, Везалов, Горанов, Райнов, Траянов, Марчев, Умарбаев, Райков, Камбуров.

Левски: Йоргачевич, Орачев, Александров, Сандберг, С. Александров, Де Ноойер, Костадинов, Нар, Аниете, Прохазка, Адениджи