Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Люпко остана без победа и на “Лаута”, е водещият материал на “Меридиан мач”
Левски и Локо (Пд) сътвориха истинско шоу на „Лаута” в дербито на втория кръг в Първа професионална лига. Двата тима направиха зрелищно 2:2 в изключително емоционален мач. И двата отбора остават без победа от началото на сезона, като това е по-болезнено за “сините”, които афишираха, че гонят титлата, а все още не са спечелили двубой. В третия кръг на „Герена” гостува Лудогорец, което може да направи ситуацията още по-лоша. Това пък бе шести пореден мач без успех за Люпко Петрович, откакто се е завърнал. В двата състава новината бе фактът, че братята Илко и Димитър Пиргови излязоха титуляри въпреки смъртта на баща им. Целият стадион почете паметта му с едноминутно мълчание, сълзи и аплодисменти.
“Червените” се извиниха за загубата с писмо, разкрива още изданието
Ръководството, отборът и щабът на ЦСКА поднесоха своите извинения на феновете на тима след поражението с 0:1 от Верея в мача от 2-ия кръг на Първа лига. Срещата се игра на стадион „Берое” в Стара Загора, а единственото попадение реализира Амаду Сукуна. От клуба пуснаха извинително съобщение на официалния сайт: “Армейци, Извинявайте! Извинявайте, че днес не бяхме на вашето ниво! Вие ни подкрепихте и ни повярвахте, а ние ви подведохме… Благодарим ви за страхотното представяне и феноменалната подкрепа по трибуните. Бъдете сигурни, че ще бъдат взети спешни мерки и още в следващия мач отборът ще бъде на вашето ниво. Благодарим ви! Бяхте страхотни и още веднъж ви поднасяме извинения за горчилката, която оставихме у вас след мача в Стара Загора. Очакваме ви още следващия мач на “Армията”, за да ви се реваншираме и да измием големия срам, който изживяхте!”
Виктория се спъна срещу слабак, четем от страниците на “Меридиан мач”
Виктория (Пилзен) съвсем неочаквано направи равенство 1:1 като домакин с непретенциозния Бохемианс. В първия кръг гостите бяха паднали 0:3 от Храдец (Кралови). Копич откри за домакините в 10-ата минута, а в 35-ата Хашек изравни. Изненадата е и толкова по-голяма, защото Храдец загуби седемте си последни мача срещу този съперник. Виктория започна двубоя силно и съвсем логично успя да отбележи чрез Копич. Кърменчик, Лимберски и Хрошовски на няколко пъти разсичаха отбраната на съперника, но така и не стигнаха до второ попадение. И когато всички очакваха надмощието да се материализира с втори гол, но вместо това Хашек изравни. В 64-ата минута гостите бяха изключително близо до пълен обрат, но Хашек не успя да се справи, останал сам срещу вратаря Козачик. „За съжаление контролирахме мача и имахме много положения, особено през първото полувреме, но не успяхме да ги реализираме”, обясни треньорът на Виктория Пиварник.

Люпко на дузпата след луд мач на “Лаута”, пише на първата си страница “7 дни спорт”
Левски пак не спечели. “Сините” направиха 2:2 с Локомотив (Пд). В първия кръг – 0:0 с Монтана. След поредния неуспех треньорът на столичани Люпко Петрович е заложен на дузпата. Очаква се в следващите дни ръководството на Левски да реши остава ли Люпко начело на тима. Сърбинът няма победа, откакто се завърна на “Герена”, шест мача поред. След само 130 секунди игра домакините от “Лаута” поведоха с гол на Веселин Марчев. Левски обаче коригира играта си и набързо обърна резултата. Първо Нар направи 1:1, а секунди по-късно грешка на вратаря Пиргов позволи на Бабатунде да реализира -2:1. Левски показа слабости в защита и в 65-ата минута шведът Сандберг фаулира Бакалов в наказателното поле. Съдията даде дузпа, при която Мартин Камбуров не сбърка – 2:2. Минути преди края на двубоя спряганият за нов президент на Левски Наско Сираков напусна стадиона бесен.
Григор напусна Рио сърдит и на бегом, е друго водещо заглавие на вестника
Само четири часа след загубата от хърватина Марин Чилич Григор Димитров си стегна багажа и почти на бегом напусна Рио де Жанейро заедно с баща си. Той е отлетял за Съединените щати, съобщиха от БОК. Григор отказа да разговаря с българските журналисти в Рио, след като безславно приключи участието си на сингъл. По-късно стана ясно, че Димитров сам и за своя сметка е променил билета си за полета към САЩ. Пред очевидци той е споделил, че суровата обстановка в Олимпийското село не му е допаднала.
В Лудогорец забраниха продажбите, четем още в “7 дни спорт”
Лудогорец няма да продава нито един от основните си футболисти през тази година, научи “7 дни спорт”. Имаше възможност тимът да се раздели с някого между Клаудиу Кешеру, Джоди Лукоки, Джонатан Кафу или Натанаел, към които има интерес, но това няма да се случи. Шампионите ще участват в групите на един от двата турнира – Шампионска лига или Лига Европа, затова се нуждаят от широчина в състава. Засега не е ясна съдбата само на Андрей Препелица, който не влиза в плановете на треньора.

Левски без победа в 6-и пореден, е водещият материал на “Тема Спорт”
Агонията на Левски продължава. “Сините” не биха и в шестия си официален мач под ръководството на Люпко Петрович, след като направиха 2:2 с Локо (Пд) на “Лаута”. Камбуров донесе точката на “черно-белите” от дузпа. Преди това столичани бяха реализирали пълен обрат, след като Марчев бе извел домакините напред още в самото начало. Само в рамките на 60 секунди обаче Левски изравни и поведе в резултата. Първо Аниете изскочи сам срещу Пиргов и не успя да го преодолее, но това стори Нар. След това вратарят допусна голям гаф и подаде на… Адениджи, който на празна врата вкара дебютния си гол, с което изведе “сините” напред. В 64-ата минута Никола Попов направи подарък на Локо, отсъждайки дузпа. Камбуров не сгреши от бялата точка за 2:2. Днес УС на Левски има заседание, на което ще бъде разисквано и бъдещето на Люпко Петрович. Много вероятно е той да бъде сменен.
Анисе мисли за трансфер, от клуба не искат да чуят, разкрива още изданието
Полузащитникът на Лудогорец Анисе Абел е сериозно заинтересован от възможността да продължи кариерата си в елита на Франция. Преди няколко дни авторитетното издание “Екип” написа, че мадагаскарецът е попаднал в плановете на три клуба от Лига 1. Това са първенецът за 2012-а година Монпелие, Бастия и Тулуза. В материала бе споменато още, че бившият играч на ЦСКА, Ботев и Черноморец е направил много силен мач на “Мала Маракана” срещу Звезда и е бил с голям принос за успеха с 4:2, пратил Лудогорец в плейофите на ШЛ. Именно в тази среща той е бил наблюдаван от футболни агенти, които са го предложили на елитните френски тимове. Според близки до Анисе възможността да се завърне в страната, в която е израснал и е направил първите си крачки във футбола, го блазни сериозно. Това ще му позволи освен да се реализира на по-високо ниво и да бъде близо до семейството си.
ЦСКА ще има нов синдик, четем от страниците на “Тема Спорт”
ПФК ЦСКА АД ще има нов синдик. Това става ясно от съобщение на Софийския градски съд, публикувано в сайта на Министерството на правосъдието. Смяната на Дора Милева ще се състои на 8 септември (четвъртък). За тогава е насрочено събрание на кредиторите на старото дружество. То ще се проведе в Съдебната палата в столицата и започва в 10:00 часа. Единствената точка в дневния ред е “Избор на синдик”. Събранието се свиква по искане на длъжника в лицето на ПФК ЦСКА АД. В същото време Софийският градски съд обяви още, че и двата предложени оздравителни плана за старото дружество са отхвърлени. Такива бяха подготвени от екипите на Гриша Ганчев и Васил Божков, но бяха върнати за редица корекции. Те не са били отстранени и в крайна сметка съдът не е одобрил нито един от двата плана. В момента тече 7-дневен срок, в който това решение може да се обжалва в Софийския апелативен съд. Почти сигурно обаче никой от двата екипа няма да го направи, така че краят на ПФК ЦСКА АД е съвсем близо. Ако никой не обжалва, старото дружество ще влезе в процедура по ликвидация. Следва влизането на оценител на “Армията”, който ще трябва да направи опис на активите. Те са съвсем скромни – няколко стола, стари компютри и служебни автомобили, които не са в движение от години и могат да бъдат забелязани на стадиона. Дребните активи евентуално ще бъдат разпродадени, след което приходите може да бъдат разпределени между кредиторите. По-важното сега е какво ще се случи с историческата емблема на ЦСКА. Тя е запорирана към НАП, като се очаква Агенцията по приходите да обяви търг за нейната продажба. Благодетелят на “армейците” Гриша Ганчев декларира на няколко пъти намеренията си да закупи емблемата.