Холандия с шестзвездно представление срещу Северна Ирландия

Холандия разгроми Северна Ирландия с 6:0 в последната си контрола преди Европейското първенство в Полша и Украйна и по най-добрия начин подгря феновете си за Шампионата на Стария континент.SPORTA.BG

 

„Лалетата” напълно съсипаха своя съперник от Острова на „Амстердам Арина” и приключиха цикъла от приятелски срещи, който за тях започна с поражението от България на същия стадион.

 

Плеймейкърът на Интер Уесли Снайдер асистира по отличен начин на нападателя на Арсенал Робин ван Перси за първия гол в срещата – в 11-ата минута центриране отдясно кацна на главата на RVP и той отблизо нямаше как да сбърка – 1:0.

 

Самият Снайдер реализира второто попадение за „лалетата”, след като с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар само след четвърт час игра – 2:0.

 

Бранител на Северна Ирландия игра с ръка в наказателното поле в 28-ата минута с цел да спре подаване към ван Перси и логично холандците получиха правото да изпълнят дузпа. Острието на Арсенал застана зад бялата точка и оформи класическото измерение на резултата – 3:0.

 

Ариен Робен, който бе „тих” до този момент, избухна с пробив по крилото и подаде топката към Афелай, а играчът на Барселона с премерен изстрел наниза 4-тото попадение за Холандия в мача.

 

Съотборникът на Станислав Манолев в ПСВ Айндховен Йетро Вилемс стартира скоростна контраатака в 51-ата минута за домакините и бързо предостави кълбото за Робен. Той отново предпочете да комбинира с Афелай, който с фамозен изстрел извън наказателното поле завъртя топката в мрежата за 5:0.

 

Бранителят на „лалетата” Рон Влаар се извиси над противниковата защита в наказателното поле и с мощен удар с глава оформи крайното 6:0 след центриране от корнер.