Левски и Лудогорец подновяват съперничеството си

4709Шампионът Лудогорец гостува на Левски в голямото дерби от 3-ия кръг на Първа професионална лига. “Сините” започнаха сезона с две поредни равенства и вече отпаднаха от Лига Европа, докато мислите на всички в тима от Разград са насочени най-вече към предстоящите двубои с Виктория (Пилзен) за влизане в групите на Шампионската лига. SPORTAL.BG

Наставникът на Левски Люпко Петрович е под голямо напрежение. Той все още няма победа при втория си престой начело на тима. На другия полюс е настроението в Лудогорец, след като отборът елиминира Цървена звезда насред Белград, а след това победи и Ботев (Пловдив) в първия си мач от първенството.

Под напрежение ще бъде поставен и главният рефер Ивайло Стоянов. Заради събитията през седмицата неговите действия ще се следят под лупа. От двата щаба и футболните запалянковци се надяват той да издържи и да остане незабележим на терена. По този начин футболното съперничество ще се реши с чисто футболни средства.

В Левски от контузия през седмицата се оплакваше Джереми де Ноойер, но е възможно той да започне като титуляр тук. Холандецът ще си партнира в средата на терена с Георги Костадинов. Пред тях ще действат Франсис Нар, Антонио Аниете и Роман Прохазка, а атаката ще се води от Бабтунде Адениджи.

Лудогорец вероятно ще излезе без част от звездите си, които ще бъдат запазени за първия мач с Виктория. Почти сигурно в предни позиции ще се разчита на Джонатан Кафу, а зад него ще играе Марселиньо. Вандерсон и Вирджил Мисиджан ще нападат по крилата.

В последните 5 мача между двата отбора Левски няма победа – 3 загуби (като гост) и 2 равенства (у дома).

Вероятни състави:
ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Йоргачевич; С. Александров, Пиргов, А. Александров, В. Минев; Г. Костадинов, Де Ноойер; Прохазка, Аниете, Нар; Адениджи
Старши треньор: Л. Петрович
ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): В. Стоянов; Й. Минев, Моци, Паломино, Натанаел; Дяков, Саша; Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон; Кафу
Старши треньор: Г. Дерменджиев

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов
СТАДИОН:Георги Аспарухов
НАЧАЛО: 21:15 часа