Англия трепери: Контузени ли са Тери и Кейхил?

Феновете на националния отбор на Англия не можаха да се насладят напълно на победата над Белгия с 1:0 на „Уембли” по-рано днес, защото мачът бе засенчен от принудителните смени на основните бранители Джон Тери и Гари Кейхил,sporta.bg

Една от ключовите фигури в селекцията на „Трите лъва” – Франк Лампард – вече отпадна от състава за Европейското първенство заради контузия.

 

Още в 19-ата минута Кейхил бе сменен принудително с Джолиън Лескът заради сблъсък с Джо Харт, причинен от белгиеца Дриес Мертенс, който избута играча на Челси във вратаря. В крайна сметка Ходжсън реши да направи смяна в състава си, но не изглеждаше проблемите на Кейхил да са толкова сериозни, че да му попречат в подготовката за Евро 2012.

 

Все пак, защитникът ще претърпи преглед на скенер, за да се разбере дали брадичката му е счупена и дали той ще може да бъде на разположение на Ходжсън.

 

Джон Тери е другият футболист на Челси, който не можа да завърши проверката с Белгия и напусна терена в 69-ата минута, преотстъпвайки мястото си на Фил Ягиелка. Капитанът на европейския клубен шампион се оплака от болки в прасеца, както заяви самият селекционер Рой Ходжсън.

 

„Имаме няколко нови проблеми с контузии, но по-тревожно е състоянието на Кейхил, защото проблемите му са в челюстта. Скенерът ще покаже дали има фрактури, като се надяваме да няма нищо сериозно.

 

Тери отново има проблеми в прасеца, не изглежда нищо кой знае какво, но все пак, скенерът ще има последната дума”, каза Ходжсън на пресконференцията след края на контролата с Белгия.