Левски търси втори пореден успех, ще задълбочава кризата в Славия

4767Победилият по изключително драматичен начин миналата седмица шампиона на България Лудогорец (1:0) отбор на Левски ще излезе тази вечер на терена на националния стадион “Васил Левски” с мисълта да затвърди добрите впечатления от успеха над “орлите”. Съперник на 26-кратния шампион на България в предстоящия двубой от IV-ия кръг в Първа професионална лига ще бъде най-старият му столичен съперник – Славия. SPORTAL.BG

“Сините” се надяват да продължат с възходящото си представяне, което ще заличи частично незадоволителния старт в Първа професионална лига след равенствата с Монтана и Локомотив (Пловдив). Срещу себе си обаче те ще имат състав, гладен за първи точки в новосформираната елитна група. Тимът от “Овча купел” е само на крачка от свой исторически антирекорд – преди цели 58 години “белите” започват с четири поредни загуби в елита, като в четвъртия кръг губят именно от Левски. Дали историята ще се повтори, или футболистите на Александър Тарханов все пак ще успеят да натрупат първи точков актив, предстои да разберем.

Старши треньорът на клуба от “Герена” Люпко Петрович отново има сериозни кадрови проблеми и среща трудности при окомплектоването на състава – сърцатият Роман Прохазка е наказан за два мача, а Мики Орачев, Мехди Бурабия и Джереми де Ноойер не са в оптимално състояние. Сръбският специалист до последно ще умува на каква халфова линия да заложи, но почти сигурно до неизменния титуляр в центъра на терена Георги Костадинов ще застане националът на Кюрасао.

Колегата на Петрович – Александър Тарханов, пак ще се опита да вгорчи живота на носителя на КЕШ за 1991 година с Цървена звезда – така, както го направи при завръщането му на “Герена” в края на миналата кампания, когато Славия победи с 1:0 Левски и си осигури билет за Лига Европа. Сега залогът за руския специалист е не по-малък, тъй като при четвърто поредно поражение добрите впечатления от предходния сезон съвсем ще избледнеят и столът му сериозно ще се разклати.

Славия – Левски

Вероятни състави:

Славия: Петков, Пашов, Бранеков, Сергеев, Омар, Мартинов, Карабельов, Йомов, Димитров, Васев, Сердеров
Старши треньор: Александър Тарханов

Левски: Йоргачевич, Минев, Ал. Александров, Пиргов, С. Александров, Де Ноойер, Костадинов, Аниете, Краев, Нар, Адениджи
Старши треньор: Люпко Петрович

Съдия: Николай Йорданов
Стадион: “Васил Левски”, София
Начало: 21,15 часа