Верея се кани да сюрпризирa неприятно Ботев

4776Новакът в елита Верея се кани да сюрпризира неприятно Ботев (Пловдив) в последния мач от 4-ия кръг на Първа професионална лига. Старозагорският тим вече поднесе една изненада, като надигра с 1:0 ЦСКА-София във втория кръг, и сега ще опита да направи нещо подобно и срещу “канарчетата”.SPORTAL.BG

Всъщност задачата не изглежда чак толкова тежка, с оглед на слабата форма, която Ботев демонстрира като гост. Пловдивският тим няма победа далеч от дома вече в продължение на 9 месеца и силно ще се надява да промени това днес. За последно “канарчетата” удариха Черно море във Варна на 22 ноември 2015 година.

Треньорът на домакините Александър Томаш няма кадрови проблеми и се очаква да заложи на Колев на вратата, Илиев, Мунин, Зафиров и Слаев в защита. Ангелов и Елиаш ще са дуото в центъра на терена, а Еужение о Момчил Цветанов се очаква да започнат по крилата. Атаката ще води Калоянов, а зад гърба му ще действа Сукуна.

В същото време Николай Костов отново ще може да разчита на централните си защитници Радослав Терзиев и Калоян Стоянов, които се възстановиха от своите травми. Извън състава обаче ще остане халфът Серкан Юсеин, който е с контузия и не тренира от известно време. Така най-вероятно на вратата ще стартира Георги Георгиев, а Крум Стоянов, Калоян Стоянов, Терзиев и Панов ще са карето в отбрана. Милко Георгиев и Стенио ще са опорни халфове, а Бризола и Жоао Пауло ще започнат по двете крила. На върха на атаката ще започне Иван Стоянов, а зад гърба му в ролята на плеймейкър ще бъде Тодор Неделев.

Първа професионална лига, 4 кръг:

ВЕРЕЯ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ВЕРЕЯ: П. Колев, Илиев, Мунин, Зафиров, Слаев, Елиаш, Ангелов, Еуженио, Цветанов, Сукуна, Калоянов

БОТЕВ: Г. Георгиев, Кр. Стоянов, Ка. Стоянов, Р. Терзиев, Панов, Стенио, М. Георгиев, Бризола, Пауло, Наделев, И. Стоянов

Стадион:Берое“, Стара Загора
Начало: 20:00 часа
Съдия: Валентин Железов