Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net


Феро Спасов става треньор на Ботев, пише на първа страница вестник „Меридиан Мач” . Ферарио Спасов е най-вероятният нов старши треньор на Ботев (Пд). научи „Меридиан Мач”. Веднага след баража стана ясно, че Коце Видолов няма да води отбора в елита, защото не разполага с необходимия лиценз.
Довчера се смяташе, че феро е вариант номер 1 да замени Христо Стоичков в Литекс. Преди Спасов за поста в Ботев бяха спрягани двама от най-успелите треньори у нас – Станимир Стоилов и Димитър Димитров-Херо.
Ферарио е със заслуга за титлата на ЦСКА през 2005 г.. а е водил също така Литекс, Дунав и Спартак (Вн). През последните години Спасов бе шеф на академията на повчанпии. която извади ла най-талантливите попълнения в националните отбори.
Марто: Леко съм обиден на Любо, добавя изданието на водещата страница. Нападателят на Болтън Мартин Петров разкри, че е отчаян и обиден от отношението на националния селекционер Любо Пенев към него. „Не е приятно, не очаквах така да се развият нещата. Абсолютно никой не ми се е обаждал за нищо, което най-много ме разочарова и отчая”, отсече Марто.

Левски взима дълбока резерва от Франция, пише вестник „7 дни спорт” на първа страница. Нападателят на Шатору – Жан-Жак Ман-дриши, е пред договор с Левски, твърди френският сайт mercato365. Според изданието от Герена вече са в напреднали преговори с Ша-тору за корсиканския нападател. Мандриши има договор за още една година с второ-дивизионния френски тим, но те са готови да го пуснат срещу 250 хиляди евро. Бившият футболист на Нант иска да смени на всяка цена обстановката, тъй като търка пейката в настоящия си клуб. Причината е, че Мандриши не знае що е гол почти половин година.За последно той вкара за своя Шатору на 10 декември м.г. в мач за Купата на Франция. Срещу аматьорския Шамалиер Мандриши наниза хеттрик за разгромното 6:0, но оттогава стреля в халите. Нападателят е познат на Герена, тъй като бе сред вариантите за заместник на Гара Дембе-ле миналото лято.
– Знам за Левски от Седрик Бардон. Говорих с него и той ми каза какво представлява синият клуб. Ако премина в Левски, това ще е голям успех за мен -признава Мандриши.
Ансамбълът с два медала на европейско, добавя изданието. Ансамбълът ни по художествена гимнастика взе сребро и бронз в последния ден на европейското първенство в Нижни Новгород (Рус). Гимнастичките станаха втори в съчетанието на три ленти и два обръча, там победител е Италия. Преди това момичетата на Илиана Раева спечелиха бронзов медал на пет топки.
– Щастлива съм, че България се заяви много сериозно преди олимпиадата на последното голямо състезание – коментира след края на европейското треньорът Илиана Раева.

Стойчо не иска Борис Галчев, е заглавие на вестник „Тема спорт”. Борис Галчев най-вероятно е изиграл последния си мач за ЦСКА. Стойчо Младенов е поставил полузащитника 8 списъка с играчи, на които не възнамерява да разчита през следващия сезон. На “Армията”, вече търсят купувач на полузащитника. Ако такъв не се намери, договорът му ще бъде разтрогнат. През новия сезон Младенов смята да използва в средата на терена Тодор Янчев, Анеси, Петър Стоянов и още един футболист, който е планирал да привлече до края на месеца. Друг от основните играчи, който твърдо не попада в сметките на Младенов, е Румен Трифонов.