Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

27 Август 2016 | 07:25 | Агенция “Фокус”

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

„Топчиите” хвърлят бомба за £52 млн. срещу нашите“, обявява от първата си страница „Меридиан мач“
Съперникът на Лудогорец – Арсенал, е на път да приключи ударно летния трансферен прозорец, след като се очаква да финализира до часове сделките за немския защитник Шкодран Мустафи от Валенсия и нападателя на Депортиво Ла Коруня Лукас Перес на обща стойност малко над 50 милиона паунда. Така „топчиите” ще подсилят защитата си, където изпитват сериозни затруднения след контузиите на Габриел и Мертезакер.
Перес пък ще помага на Жиру, след като Дани Уелбек е аут до края на годината, а Санчес е единствената друга опция в атака, след като в първите два мача се видя, че Уолкот не се справя като нападател. До момента единственият трансфер в Арсенал бе този на халфа Гранит Джака, който пристигна от Борусия (Мьонхенгладбах) срещу 35 млн. паунда.
„Венгер: Не познавам българския тим“, пише още изданието.
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели, че не познава добре отбора на Лудогорец. Французинът говори малко по отношение на жребия по време на пресконференция преди гостуването на Уотфорд.
„Получи се това, което очаквахме. Може би Пари Сен Жермен е фаворитът в нашата група, но ние искаме да завършим на първа позиция”, коментира французинът. „Какво мога да кажа за Лудогорец? Не знаем много за тях. Ако обаче погледнем резултатите на Базел срещу английските отбори, то трябва да бъдем предпазливи”, каза още наставникът на Арсенал. Само в рамките на 3 години Базел се разправи с четири английски отбора. Швейцарците се пребориха в групите с Ливърпул, Челси и Юнайтед и отстраниха Тотнъм на четвъртфинал в Лига Европа.
„Илиан прави промени срещу шампионите“, пише още „Меридиан мач“
Старши треньорът на Локомотив Пд Илиан Илиев обяви, че ще направи доста промени в стартовата си 11-орка за двубоя срещу шампиона Лудогорец в неделя.
Единственият проблем пред специалиста е контузията на нападателя Аймен Суда, но пък новата придобивка Осама Рашид бе картотекиран в БФС.
„Най-вероятно ще направим промени в състава ни за мача с Лудогорец в сравнение с предишния двубой. Ще дам възможност на нови футболисти. Имаме проблеми с контузията на Аймен Суда, но картотекирахме Осама Рашид. След загубата от Черно море настроението в клуба не е много добро, но срещу Лудогорец ще трябва да поправим грешките. Честитя класирането на разградчани в Шампионска лига. Най-радващото е, че в най-комерсиалния турнир има участник от България. Познавам съперника, като миналата година го изненадахме, защо не и сега. Надявам се футболистите на Локомогив (Пд) да покажат характер срещу шампиона”, каза наставникът на тима от „Лаута”.
В същото време феновете на Локомотив (Пд) ще поставят урни в деня на мача срещу Лудогорец, където ще се събират средства за предстоящия празник на 6 септември относно годишнината на клуба. Организаторите на юбилея обявиха в прав текст: „Правим го за всички пловдивчани, независимо от техните футболни пристрастия”, бяха част от думите на занимаващите се с честването на събитията.

„Ганчев дава €10 хил. за гол срещу Левски“, пише от първата си страница „7 дни спорт“
Матиас Курьор вече е футболист на ЦСКА-София, научи “7 дни спорт”. Нападателят премина медицински прегледи в института “Пирогов” вчера по обяд, а след това отиде на среща с ръководството и новия треньор Едуард Йорданеску. Трансферът все още не е обявен официално от “Българска армия”, но става въпрос за дребни детайли.
“Червените” пребориха конкуренцията на Черно море и два клуба от чужбина, които искаха нападателя. Той стана свободен агент, след като прекрати договора си с Динамо (Тбилиси) по взаимно съгласие. За да успее да го прикотка на “Българска армия”, Гриша Ганчев му е обещал сериозна премия. В договора на Курьор с ЦСКА-София има специална клауза, че ако вкара гол на Левски, ще получи премия от 10 хил. евро.
„Шалке разпитва за Кафу“, пише още изданието
Една година след като привлече Жуниор Кайсара от Лудогорец, Шалке 04 пак се интересува от България. Немският клуб разпитва за новата звезда на разградчани Джонатан Кафу, който прави фурор през този сезон. Бразилският нападател изуми всички с головете си срещу Цървена звезда, при които разминаваше сърбите като колчета. Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев сложи висока цена на Кафу. Преди дни той обясни, че за 6 млн. евро клубовете могат само да се снимат с бразилеца, а реалната цена за него е около 10-11 млн. евро.
„Кирил Домусчиев: ЦСКА-София на Ганчев за мен не е ЦСКА“, съобщава още „7 дни спорт“
Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев зае категорична позиция за хибрида, който играе на “Българска армия”. „За мен, като цесекар от дете, това не е ЦСКА. ЦСКА е това дружество, което в момента е във фалит, и в крайна сметка един ден може би ЦСКА ще е това, което припознаят феновете”, отсече Кирил Домусчиев. Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви в интервю за „Нова телевизия“, че е искал отборът му да бъде в една група заедно с Арсенал в Шампионската лига. Бизнесменът коментира, че след влизането в групите сега целта е излизане от тях.
„Арсенал показва и някакви колебания в Европа в началото на турнирите, което дава шанс на отбори като нашите да взимат точки. Арсенал бе един от тимовете, които исках да ни се падне. Базел – малко сме си омръзнали, но явно такава е съдбата. Колкото до ПСЖ, не беше състав, срещу когото исках да се изправим. След като сме изпълнили целта си да влезем в групите, сега новата цел е да излезем от групите – дали в Лига Европа, дали в Шампионската лига”, сподели Домусчиев. Той говори и за ЦСКА-София, който е под ръководството на Гриша Ганчев, като заяви позиция, че този отбор не е истинският ЦСКА. „За мен като цесекар от дете това не е ЦСКА. ЦСКА е това дружество, което в момента е във фалит и в крайна сметка един ден може би ЦСКА ще е това, което припознаят феновете”, отсече Кирил Домусчиев.

„Скандали в Ботев заради Ники Митов“, четем от първата страница на „Тема спорт“
Николай Митов е почти сигурният нов старши треньор на Ботев (Пд). Той вече е готов със своя щаб, с който трябва да започне работа от понеделник. В него влизат Мариян Христов, настоящият наставник на вратарите Петко Петков и испанският методист от Aspire Academy – Алекс Гарсия Канедо. Последният от вчера е на базата в Коматево. Феновете на Ботев обаче са твърдо против подобен ход с Митов начело на отбора и днес на мача с Нефтохимик се очаква гласно да изразят несъгласието си с транспаранти.
В същото време стана ясно, че защитникът на Нефтохимик Ангел Грънчов е напуснал отбора и почти сигурно ще подпише с Монтана.
Емил Гъргоров пред завръщане в ЦСКА“, пише оше изданието.
Емил Гъргоров е все по-близо дo поредното си завръщане в ЦСКА. Гъргоров е без отбор, след като не подписа нов договор с Локомотив (Пд) и чака оферта   от чужбина. Офанзивният халф обаче няма такава и почти сигурно ще парафира с „армейците“ през следващата седмица. Това ще е 5-и престой на 35-годишния Гъргоров в ЦСКА.
В същото време стана ясно, че „червените“ са се разбрали с нов нападател. Пред контракт с клуба е бившият играч на Литекс Вилмар Джордан (25 г.). Той е в София от 3 дни и се очаква да бъде представен в началото на новата седмица. Колумбиецът е бил пред договор с турски клуб, но Стойчо Стоилов е отишъл на място и го е убедил да се завърне в България. „Армейците“ преговарят и за още един нападател, като са готови да платят трансферна сума за неговите права. Днес ЦСКА посреща Локомотив (Горна Оряховица) на “Българска армия” от 21:15 часа.
Мачът ще е дебютен за новия треньор Едуард Йорданеску начело на „червените“.
„Антонио Аниете под въпрос за Верея“, пише още „Тема спорт“
Футболистът на Левски Антонио Аниете притесни треньорския щаб по време на една от последните тренировки на тима. Испанецът изпита болки, като не успя да завърши заниманието в четвъртък. Той е с травма от няколко седмици – играл е на инжекции при успеха с 4:0 над Славия. Нападателят е под въпрос за неделното домакинство на Верея. Мачът е от 19:00 часа на стадион “Георги Аспарухов” и ще бъде предаван пряко по „Диема Спорт 2“.
Непосредствено преди двубоя ще се решава и за участието на левия защитник Веселин Минев. В последните дни треньорският щаб му спестява част от натоварванията, защото капитанът получи контузия срещу Славия и се наложи да бъде заменен.
Припомняме, че в двубоя срещу новака в Първа лига треньорът на Левски Люпко Петрович няма да може да разчита на контузените Деян Иванов, Сърджан Лукин, Хеан Деса и Мики Орачев. Извън сметките на сърбина е и Роман Прохазка, който е с наказание от БФС. Санкцията на словака изтича след срещата със старозагорския тим