“Бернабеу” си припомни славното минало – Легендите на Реал пречупиха тези на Юнайтед ( СНИМКИ)

Звездите от близкото и далечно минало на Реал Мадрид спечелиха с 3:2 третия годишен благотворителен мач „Корасон Класик” срещу легендите на Манчестър Юнайтед пред препълнения „Сантяго Бернабеу”.SPORTA.BG

 

За трети пореден път феновете на „кралския клуб” си припомниха отиграванията на най-славните футболисти в историята на отбора, като този път съперниците бяха ключови фигури от звездни селекции на Манчестър Юнайтед.

 

През 2011-та година „белия балет” разгроми с 8:3 срещу колегите си от Байерн Мюнхен, а 12 месеца по-рано легендите на Милан също преклониха глава с 4:3.

 

Фернандо Мориентес откри резултата след центриране на Емил Бутрагеньо, а Лий Шарп изравни за Юнайтед след магическо отриграване на Андрю Коул. Луиш Фиго с фамозен изстрел направи безпомощен Едвин ван дер Саар за 2:1, а третият гол за Реал бе дело на Фернандо Редондо след негова отлична солова акция и техничен удар покрай Раймонд ван дер Гоув.

 

Крайното 3:2 бе оформено с ефектен прехвърлящ шут на Теди Шерингам, който малко по-рано бе изпуснал дузпа срещу един от вратарите на „кралския клуб” в този мач Бодо Илгнер.

 

Демонстративно началото на срещата бе дадено от футболиста на Болтън Фабрис Муамба, който се възстанови от инфаркта, получен по време на четвъртфиналния мач за ФА къп през миналия сезон срещу Тотнъм.

 

През първото полувреме легендите на Реал Мадрид се възползваха по-ефективно от головите си положения и успяха да се оттеглят с минимален аванс на почивката при резултат 2:1.

 

За „белия балет” на вратата започна Пако Буйо, а пред него в отбрана се бяха наредили Роберто Карлош, Фенандо Йеро, Чендо и Санчис.

 

В халфовата линия оперираха Редондо, Бутрагеньо, Зидан, Мартин Васкес и Фиго, а подчертано в атака действаше Фернандо Мориентес, който реализира и първият гол в срещата още в седмата минута.

 

За Юнайтед най-октрояваща бе липсата на Ерик Кантона, но за сметка на това атаката отново бе водена от знаменитото дуо – Дуайт Йорк и Андрю Коул.

 

На вратата застана професионалистът допреди година Едвин ван дер Саар, а пред него (освен двойката тъмнокожи нападатели) се подредиха Лий Мартин, Денис Ъруин, Куинтън Форчън, Дъблин, Лий Шарп, Бломквист, Джонсън и Шерингам.

 

„Белия балет” играеше далеч по-добре в началото на срещата и логично първи стигна до гол във вратата на ван дер Саар – Бутрагеньо центрира перфектно отдясно и Мориентес бе оставен без опека пред малкия пенал, за да преодолее с премерен изстрел холандския страж – 1:0.

 

Още с първата си атака обаче „старите червени дяволи” стигнаха до равенството. Йорк намери Коул в наказателното поле, последва изключителен финт от страна на бившия голмайстор и светкавично центриране на празна врата за Шарп, който с глава нямаше проблеми да отбележи – 1:1.

 

Фантастичен гол на Фиго в 12-ата минута отново даде аванс на „белия балет” и вдигна публиката на „Сантяго Бернабеу” на крака – португалецът, който завърши кариерата си в Интер, по прекрасен начин прати топката в горния ляв ъгъл на ван дер Саар и не остави никакви шансове за вратаря – 2:1.

 

 

Темпото до края на полувремето намаля драстично и зрителите не станаха свидетели на други фамозни отигравания от звездите на терена.

 

След почивката отново Реал Мадрид наложи натиск над опонентите си, а в игра на мястото на Мориентес влезе Карлос Алонсо Гонсалес – Сантияна, който въпреки напредналата си възраст (60 години), можеше да отбележи ефектен гол в 50-ата минута.

 

Роберто Карлош получи отличен пас отляво в пеналтерията и центрира на точката за дузпа, където напълно сам беше Сантияна. Ветеранът от воле с външен фалц стреля моментално, но топката срещна горната греда и не пожела да мине голлинията.

 

В 53-ата минута срещата се оживи значително и двата тима изпуснаха по едно сериозно положение – Шерингам стреля с глава от десетина метра, но кълбото рикошира в тялото на защитник и излезе в корнер. На другата врата пък ван дер Саар отрази изстрел на Фиго от границата на наказателното поле.

 

След около час игра на вратата за Юнайтед застана Раймонд ван дер Гоув и още в 63-ата минута му се наложи да демонстрира класа, след като Зидан изведе Фиго сам на стрелкова позиция, но португалецът не можа да преодолее голкипъра на „червените дяволи”.

 

В 65-ата минута се получи комична ситуация в наказателното поле на „белия балет” – Йорк преодоля Фернандо Редондо, но след това се свлече на тревата, без да има съприкосновение между двамата бивши футболисти. Реферът обаче се подлъга и отсъди дузпа в полза на Юнайтед, която обаче бе изпусната от Теди Шерингам.

 

Героят от финала с Байерн Мюнхен в Шампионската лига през 1999-та стреля долу вляво, но вратарят Бодо Илгнер парира удара. Топката се върна в Шерингам, но и вторият му изстрел се отби в тялото на стража, като при третият си опит нападателят на Юнайтед прати топката над вратата.

 

Само 4 минути по-късно пък Редондо със солова акция в пеналтерията на „червените дяволи” преодоля двама бранители и технично с външен фалц прати топката в мрежата на гостите за 3:1.

 

В 79-ата минута Шерингам се реваншира за пропуска си от бялата точка и след като излезе очи в очи със стража Педро Контрерас, технично копна топката над главата му, за да намали резултата на 3:2.