Георги Марков към Спас Русев: По-добри от Наско и Мъри няма

4895

Бившият председател на Управителния съвет на Левски Георги Марков даде интервю в предаването „Спортна треска“ на БНТ 1, в което говори за новия собственик на „сините“ Спас Русев. Той за пореден път уточни, че е препоръчал на бизнесмена да върне Наско Сираков и Станимир Стоилов на „Герена“.БЛИЦ.СПОТ

„Цяло чудо е, че през 2016 година един човек – изцяло обезпечен, уредил децата си – се съгласява да вирее в българския футбол. Много неприятности ще има. Важното е, че се намери човек, готов да обезпечи клуба. Левски не е създаден по съветски образец или с политически решение. Той е създаден за народа и от народа. Това е предизвикателство за г-н Русев. Той добре си е направил сметката”, коментира Марков.

„Щом е направил толкова пари и е с изключителни контакти, значи си е направил добре сметката. Орташката работа в България е загубена работа. Левски трябва да има едноличен собственик, който да притежава финансов ресурс и да се довери на правилните хора. Аз публично му дадох един безплатен съвет: хората, които биха спасили Левски, това са Наско и Мъри. На Мъри му остава още една година в Астана. Би могло да се направи усилие да го резервираме, защото е най-успешния клубен треньор на Левски. Той успя и с Астана”, допълни бившият конституционен съдия.

„Наско е свободен, въпрос на преценка на Русев е кога и как да го използва. Левски има история, тя е написана от треньорите и футболистите. Тази 102-годишна история дава един гений, Бог – Георги Аспарухов. От земните хора Наско е най-добрият. Той е единственият жив, вкарвал 4 гола на ЦСКА. Освен това е най-успешният ръководител на Левски. Левски направи пътека в Европа, стигна коефициент 38-40, сега е 4. Мерилото е коефициента и титлите. Спас Русев е интелигентен. Аз му казвам кои са най-успелите. Той може да намери други, но в България други няма”, признава бившият политик.

„Едно нещо, което научих от политиката на Виктор Орбан – търпение му е майката. Ние щяхме да бъдем като БАТЕ Борисов, но изгонването на Наско и Мъри бе грешката. Много уважавам Батков, направи много за Левски, но освободи Наско и Мъри. Просто те трябваше да бъдат оставени. Това беше фатална грешка. Домусчиев проявява търпение и това е важно. От 2018 г. много трудно ще се влиза в Шампионската лига”, обяви Георги Марков