Направиха защитата на Германия за “пет стотинки”

Тежки критики отнесоха играчите от защитата на германския национален отбор в навечерието на европейското. Те дойдоха от лагера на един от съперниците в груповата фаза – Холандия.

Според легендата на “лалетата” Марко ван Бастен, Бундестимът е жалка картинка в защита и това може да бъде използвано от конкурентите му в т.нар. “Група на смрътта”. В нея са още Дания и Португалия.
SPORTNI.BG

Делегация от германския национален отбор посети бившия…

Германия победи Израел с 2:0 в последния си приятелски мач…

В една от последните си контроли преди шампионата Германия загуби с 3:5 от Швейцария. Макар в нея да не участваха голяма част от смятаните за титулярни защитници на форума, към тях има сериозни критики.

Очакванията са титулярната четворка на Бундестима в отбрана да включва Холгер Бадщубер, Джером Боатенг, Филип Лам и Пер Мертезакер.

“Не искам да съм на мястото на Йоахим Льов, той има страшни проблеми в защита. Бадщубер не е типичен централен защитник, а и му липсват авторитет и самочувствие.

Пер Мертезакер не е напълно възстановен и е всичко друго, но не и впечатляващ. Боатенг ми изглежда нестабилен също. Така единственият качествен играч в тази зона за Германия е Филип Лам”, не спести критики Ван Бастен.

Йоахим Льов също не скри притесненията си от защитата, но в същото време нападението на Германия е убийствено, така че могат да се очакват зрелищни мачове с участието на Бундестима.