Линекер: Англия е аутсайдер и това е нейният коз

Английската легенда Гари Линекер смята, че неговата родина може в качеството си на аутсайдер да поднесе изненада на Европейското първенство в Полша и Украйна.SPORTNI.BG

“На хартия и на терена може да се каже, че това е най-слабият отбор на Англия, който някога сме изпращали на международен футболен форум. Играчите на Рой Ходжсън ще заминат за Полша и Украйна с най-малка надежда от всеки друг английски тим от Евро’92 в Швеция насам, където бяхме ужасни.

Англичаните обаче ще бъдат лишени от трима важни играчи…

След това, с изключение на домакинството ни през 1996 година, никога не сме се представяли добре на европейски финали.

Настроенията на феновете в страната са сходни. Те са по-скоро реалситични, като идеята идеята, че Англия има някакъв шанс да стигне до финала, се прокрадва само в сънищата на най-ревностните запалянковци”, коментира Линекер в обширен анализ за “Дейли Телеграф”.

Според бившият нападател на английския национален тим това може да заработи в полза на “Трите лъва”.

“Гърция през 2004 година и Дания преди 20 години показаха, че не е задължително да разполагаш с качествен отбор и да показваш красива игра, за да вдигнеш троефея. Това е турнир, който трябва да започнеш на скорост, като приоритет са мачовете от груповата фаза. Започваме с Франция и е много важно да вземем нещо от този мач. Фактът, че очакванията към Англия са толкова ниски, ни позволява да играем без напрежение”, анализира още Гари Линекер.