Холандците станаха невидими

Легендата на холандския футбол Йохан Кройф намери причина да се оплаква от националния отбор преди началото на европейското първенство. Той не е доволен от “лалетата”… в модно отношение.SPORTNI.BG

Кройф недоволства от резервния екип на холандците. Те ще се подвизават в черно, а легендарният бивш футболист обясни защо това е фатално.

Легендата на холандския национален отбор Йохан Кройф не…

“Когато гледаш мача от трибуните, черното е прекрасен цвят. По същия начин е и пред телевизора. Но на терена в черно ставаш невидим.

Там не виждаш зелената трева, но виждаш тъмните трибуни, които ти изглеждат черни. И когато съотборникът ти е в черно, не можеш да го видиш и започваш да правиш глупости. Това е проблемът”, сподели в стила си Кройф.

Според него, “лалетата” дори нямат нужда от резервен екип и могат да отидат на първенството само с титулярните си екипи – оранжевите.

“Честно казано, не виждам смисъл от черните екипи. Какво му е на оранжевото? Прекрасен цвят, който никой друг не носи. Идеален е, какви са тия черни неща”, недоволства Кройф.

Засега това са единствените му забележки към отбора в навечерието на шампионата. Ако само цветът на екипите притеснява Кройф, значи можем да очакваме една много силна Холандия на европейското.