Феновете набелязаха решения за проблемите в Ботев

4918

Решението за Ботев (Пловдив) е да се обърне към клубната школа. Такова мнение изказа легендата на тима Костадин Костадинов. Над 400 привърженици на “канарчетата” обсъждаха бъдещето на тима на клубната база в Коматево. Въпреки че целта е била обединение и единство, една от фракциите е напуснала срещата час след началото й. Според представителите й темите вече са били говорени на предишна среща.БЛИЦ.СПОРТ

Друга основна точка е била свързана с акциите, които отново скоро ще се притежават от фенското Сдружение “Ботев Пловдив”, а клубът изпада за трети път за последните три години в подобна ситуация.

“За мен решението винаги е било да се обърнем към школата. Имаме много добри играчи, които обаче са разпиляни из цяла България. Бъдещето ни е в това – голямата част от феновете, в лицето на Сдружението, да намерят нови собственици и да налагаме децата. Ако го направим, ще намерим доста заинтересовани хора, които да издържат отбора. Още като дойде Мъри, тогава се създаде длъжността спортно-технически директор, но за мен не мога да си отговоря тези хора какво правят там. “, каза легендата.

“Ботев много пъти е падал, но после се е възстановявал. Почти всички български клубове са минали през такъв период и това е нещо нормално. Ботев така или иначе рано или късно ще се възстанови и пак ще има собственици. Те трябва да направят така, че да могат да изкарват пари чрез футболния клуб. Ако няма възвръщаемост, хората с пари ще се оттеглят”, сподели Костадинов в интервю за “Диема Спорт”.

“Разликата между Лудогорец и останалите клубове е, че феновете им са на възраст, докато при другите големи отбори феновете са свикнали да се изживяват като голям фактор и може би от там дойде и проблемът с Ботев. От доста години същата група, която нахлу на терена, създава проблеми на клуба, колкото и да го обича. Tе са 20-30 човека”, добави още той..

“Сдружение “Ботев Пловдив” разполага с много умни и отговорни хора и цялата отговорност за възраждането на клуба и ще излязат от ситуацията”, коментира още легендата на “канарчетата”