Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net

Стойчо Младенов обмисля да напусне ЦСКА, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Причината е липсата на пари на Армията и неяснотата около лятната селекция. Стойчо и неговият екип все още не са получили дори една заплата, откакто наследиха Димитър Пенев и Дуци Симонович. Освен това има голямо забавяне на парите и при футболистите – те чакат по три заплати.
Младенов реве и заради селекцията. Треньорът иска тя да е приключила до първата тренировка на отбора в събота. До момента обаче няма нито един нов играч на Армията. Голямата драма на Стойчо е, че може да остане без дума по селекцията и „Титан” да води футболисти по своя схема.
Даксон все по-близо до Левски Шефовете на двата тима водят финални разговори за трансфера на бразилеца на Герена
Халфът на Локомотив Пд Даксон да Силва е все по-близо до преминаване в Левски. Полузащитникът си почива в Бразилия, но неговото бъдеще явно няма да е в Локомотив. Вариантите за продължаване на кариерата му са 3 отбора от чужбина и Левски. За да облече синия екип обаче, е необходимо още малко усилие от страна на двата клуба. Исканата от боса на Локо Коко Динев сума не се различава много от даваната от Левски и е въпрос на последни преговори двете страни да си стиснат ръцете.
Собственикът на Локомотив не пожела да коментира евентуална раздяла с Даксон, но заяви, че трудно може да му предложи по-добри условия от досегашните. Коко Динев каза само, че на 15 юни ще е ясно с кои играчи се разделя и кои ще бъдат новите попълнения на тима.
Ако Даксон все пак не заиграе на Герена, има варианти пред него или да се върне в Бразилия, или да подсили тим от Европа, но почти сигурно няма да остане на стадиона в парк Лаута.
От Левски искат и още един футболист на пловдивското Локо – Христо Златински. Той и Даксон са партньори в средата на терена и тази връзка може да се пренесе и в Левски. Все още обаче няма отправена конкретна оферта за Златински от сините. От Локо пък няма да се разделят лесно с вторият си капитан, след като им предстои участие в Лига Европа наесен.
Ботев се договори с Ферарио Спасов Ферарио Спасов ще води Ботев Пд след завръщането на клуба в “А” група. 50-годишният специалист, който през последните 5 години е шеф на академията на Литекс, вчера по обяд се договори със собственика на пловдивчани банкера Цветан Василев. Феро заедно с президента на клуба Юли Попов се срещна с финансовия благодетел в столицата. Сега само остава да бъде подписан и официалният договор със специалиста, но все още не е уточнен срокът на контракта. Очаква се той да стане факт до края на седмицата, като дотогава ще се изясни и целият екип, който ще води Ботев. Досегашният треньор на жълто-черните Костадин Видолов, който вкара отбора от “В” група в “Б” група, а след това от “Б” в “А” ще остане в щаба на новия треньор като един от асистентите му, призна президентът на клуба Юли Попов. Оставането на Видолов в щаба е било едно от условията на Ботев към Феро. С идването на Спасов в Пловдив се очаква да се потвърдят информациите, че голяма част от топфутболистите на Литекс ще акостират в Ботев Пловдив. Очакванията са поне 10 от играчите на ловчанлии, които не бъдат трансферирани в чужбина, да бъдат привлечени от жълто-черните. В Пловдив ще дойдат и поне 15 от най-талантливите юноши от школата на Литекс.

Бекали пред „Меридиан Мач”: Водя нов Зику в ЦСКА, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Румънският мениджър Джовани Бекали ще попълни атаката на ЦСКА с нова звезда, съобщи самият той на “Меридиан Мач” . Същият доведе на “Армията миналото лято головите машини Зику и Мораеш. “В момента работим по преминаването на румънец на “Армията Това обаче няма да е Флорин Костя. както се говори, а друг нападател, който е на много високо ниво”, каза Бекали. Агентът разкри още: “Мораеш остава, може да бъдете спокойни. Той ще играе още една година в ЦСКА. Такова е неговото желание, а и няма оферта, която може да го накара за напусне българския клуб.
Гигов изрита 9 за черно тото Босът на Локо (Сф) Николай Гигов изрита 9 играчи заради черно тото. Става въпрос за юноши, участвали в скандалния мач със Спортист (Своге). Той бе прекратен в 90-ата минута при 4:3, когато трима души прекосиха терена и налетяха на бой на треньора на „железничарите” Никола Димитров.
Кривия спира с футбола, ако не го искат Капитанът на „канарчетата” Александър Александров е на мнение, че ако ръководството не му предложи нов договор, той няма да си търси нов отбор, а ще окачи обувките.
„Договорът ми с Ботев изтече. Ако новият треньор и ръководството преценят, ще продължа да играя. Мисля, че поне още година мога да помагам. Във футбола трябва да се знае, че или го можеш, или не го можеш. Ако не продължа в Ботев, спирам с футбола”, каза Кривия. Александър Александров коментира и Източната „Б” група, като според него освен Ботев и Етър, в първия ешелон трябва да се подвизава и бургаският Нефтохимик. „Радостно е, че отбори, като Ботев и Етър се върнаха в „А” група. Именно клубове с публика ще вдигнат футбола ни нагоре, тъй като стадионите ни ще се пълнят. Радвам се за Ботев и Етър, но и Нефтохимик трябва да е при най-добрите, тъй като има верни фенове”, завърши футболист №1 на България за 1999 г.

Гигов изгони 9 за черно тото, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Президентът на Локомотив София Николай Гигов е взел мерки относно скандалния мач от елитната юношеска група между столичните железничари и Спортист Своге, завършила 4:3. Деветима от футболистите на червено-черните от отбора до 19 години вече са изгонени от клуба по подозрения за участие в черно тото.
Както е известно, преди няколко дни въпросният двубой бе прекратен в 90-ата минута при 4:3, след като трима души прекосиха терена и нанесоха побой над старши треньора на железничарите Никола Димитров.
“Започваме вътрешно разследване в клуба около този мач, защото случилото се е безобразие. На този етап отстранявам деветима от нашите футболисти по подозрения за участие в черно тото. След като проведем вътрешното разследване, ще предложим събраните данни на прокуратурата. Същевременно ще предложа на БфС да бъде разформирована елитната юношеска група, тъй като има множество сигнали за подобни случаи в мачове от нея”, заяви пред “Гонг” президентът на Локомотив София Николай Гигов.
Над срещата Локо София -Спортист надвисна съмнение, че е трябвало да завърши 3:3 заради черно тото, но попадението на червено-черните в края е провалило плановете и за това се е стигнало до прекратяването й.
Лудогорец чака Божинов до 10-и Нападателят на Спортинг Лисабон Валери Божинов има няколко дни на разположение, за да даде отговор на ръководството на Лудогорец дали би приел условията им, разбра Тема Спорт. Най-късно до неделя (10 юни) разградчани ще чакат решението на национала. Според запознати шефовете на шампиона Вече са постигнали принципна договореност с колегите си от Португалия Божинов да дойде под наем за 6 месеца или година. Самият играч вече заяви публично, че е готов на преговори за преминаването си в тима от Разград.
Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев иска до 11 юни (понеделник) да е наясно на 90 процента с новите футболистите, с които ще започне работа. Първият мач на тима от квалификациите за ШЛ е на 17/18 юли.
Шампионите ще ориентират селекцията си почти изцяло към чужденци. Очаква се именно Божинов да е единственият българин. Досега орлите привлякоха холандския вътрешен халф Бургзорг и вратаря на Миньор Пк Иван Чворович. Чакат се още двама играчи – десен бек и крило.
Тимът се събира за първа тренировка утре на “Царско село” в София. Любопитното е, че за разлика от миналото лято и зимата сега разградчани няма да са на лагер там, а само ще минат функционални
изследвания в комплекса. Причината е разривът в отношенията между Кирил Домус-чиев и собственика на “Царско село” Стойне Манолов.
Двамата се скараха жестоко по време на мача Локо Сф -Лудогорец на “Армията” преди месец. Така до заминаването за първия лагер в Смолян от 9 юли тимът ще отседне в хотел “феста” и ще тренира в Драгалевци.
Калинич сменя Олич в Хърватска Ивица Олич няма да играе на Евро 2012. Хърватският нападател скъса бедрен мускул по време на контролата с Норвегия (1:1) в събота. На негово място бе повикан Никола Калинич от Днепър. Той бе първа резерва в случай на травма на нападателя, а е и във форма, след като вкара при 3:1 над Естония на 25 май.
„За съжаление, травмата на Олич е много по-сериозна, отколкото първоначално смятахме. Скенерът показа разкъсване, обясни докторът на хърватите Зоран Байтижаревич. – Това е шок за всички, включително за самия играч.”
32-годишният Олич ще почива между 4 и 6 седмици. Той дори пътува до Мюнхен за допълнителен преглед при лекаря на Байерн Мюлер-Вол-фарт, но надежди за побързо възстановяване не се появиха.