Втора порция зрелища от ШЛ

4975Днес е втората порция мачове от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Отново ни очакват доста интересни сблъсъци по терените на Европа. Някои от най-големите фаворити в турнира започват участието си и със сигурност ще искат да стартират ударно.

На първо място трябва да обърнем внимание на настоящия носител на трофея Реал Мадрид. “Белият балет” приема на “Сантиаго Бернабеу” Спортинг (Лисабон) в сблъсък от група “F”. Звездата на домакините Кристиано Роналдо ще се изправи срещу родния си клуб и със сигурност ще бъде интересно.

Друг сблъсък, който приковава вниманието е този между Ювентус и Севиля. Италианският шампион, който не крие амбициите си за силно представяне в турнира, ще домакинства в Торино на настоящия носител на титлата в Лига Европа. Двата тима имат стари сметки за уреждане, тъй като бяха в една група и миналия сезон. Тогава именно загубата от Севиля в последния кръг прати “бианконерите” на второто място в групата и до голяма степен бе причината за ранното отпадане на тима от надпреварата, след като на 1/8-финал на пътя на италианците застана Байерн (Мюнхен).

Доста любопитно ще бъде да проследим и дебютния мач на изненадващия шампион на Англия Лестър в Шампионската лига. “Лисиците” започват с гостуване на Брюж в Белгия в мач от група “G”.

И днес ще има двубой с българско участие. Това е срещата между Легия (Варшава) и Борусия (Дортмунд). Полският тим с Михаил Александров в състава си е абсолютен аутсайдер в своята група “F”, но въпреки това ще опита да обърка сметките на големите.

Днес ще трябва да се изиграе и отложеният мач между Манчестър Сити и Борусия (Мьонхенгладбах) от група “С”. Срещата трябваше да се проведе вчера, но проливният дъжд над “Етихад” принуди съдиите да вземат решение за отглагането й.

Шампионска лига, групова фаза, 1 кръг:

Група “С”

Манчестър Сити – Борусия (М)

Група “Е”

Байер (Л) – ЦСКА (М)

!

Тотнъм – Монако

Група “F”

Реал М – Спортинг (Л)

Легия (В) – Борусия (Д)

Група “G”

Брюж – Лестър

Порто – Копенхаген

Група “Н”

Лион – Динамо (З)

Ювентус – Севиля