Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

„Осъдиха Балджийски на 4 години затвор!“, обявява от първата си страница „Меридиан мач“
На 4 години затвор беше осъден футболистът на Славия Борислав Балджийски! Той бе подсъдим за убийството на 36-годишния Петър Алексов. Инцидентът стана на 6 август 2013 г. пред казино в столичния кв. „Красно село”.
Според събраните доказателства, Балджийски е нанесъл силен удар с юмрук в лицето на Алексов, фен на ЦСКА, в резултат на което мъжът ударил главата си в бордюр и малко по-късно починал. Освен ефективна присъда от 4 години, 26-годишният футболист ще трябва да заплати 100 000 лв. обезщетение на майката на убития Алексов – Виолета, както и всички разноски по делото, които възлизат на около 10 000 лева.
Предстои разглеждането на делото да продължи на втора инстанция в САС, а до тогава мярката за неотклонение на Балджийски остава „парична гаранция”. Обжалването може да стане в 15-дневен срок. Ако присъдата на футболиста бъде потвърдена, той ще бъде зад решетките в общежитие от затворен тип.
„Тарханов сменя Домовчийски и вратаря“, пише още изданието.
Треньорът на Славия Александър Тарханов ще направи няколко промени в своя състав за днешното гостуване на Лудогорец. Логично отпада вратарят Марио Кирев, който игра трагично срещу Локомотив (Пд) и носи вина за двата гола на „черно-белите“.
Същото важи и за новото попълнение Валери Домовчийски, който ще бъде сменен от Ивайло Димитров. Домовчийски бе доста слаб срещу Локомотив, като дори изпусна дузпа в началото на второто полувреме. Димитров пък влезе след почивката и отбеляза два гола за обрата от 0:2 до 5:2.
Борислав Балджийски, който има сериозни проблеми със закона, пък ще отстъпи своето място на таланта Георги Йомов.
„Сините“ уреждат нов в последния момент“, четем още от страниците на „Меридиан мач“
Левски ще може да разчита на ново попълнение за днешния мач с Пирин (Благоевград). Почти сигурно в състава ще бъде картотекиран Галин Иванов. Както писахме, от бившия му отбор Самсунспор така и не пратиха жълтата му карта заради празниците в мюсюлманския свят. От „Герена” обаче изразиха оптимизъм, че това в крайна сметка ще се случи. „Сините” водиха вчера усилена кореспонденция с турската страна, откъдето им обещаха да пратят документите на нападателя. Очакванията бяха реалното картотекиране да стане още снощи. Ако все пак турците не изпълнят обещанието си, е възможно уреждането на Галин Иванов да се финализира и днес. Така Галин Иванов ще може да попадне в групата за сблъсъка. Той бе сред 20-те и в Бургас, но тогава в последния момент отпадна от списъка заради липса на картотека. Както е известно, крилото премина в Левски след кратък тестов период и контрола с Локомотив (Сф). Иванов ще пробва да възроди кариерата си точно в родния си любим клуб. Заедно с него в тима дойде и Илиян Мицански, който също постепенно ще навлиза в нужния ритъм. На Галин Иванов се разчита да внесе повече острота по фланговете, а от Мицански да замести разкарания от Люпко Петрович Венцислав Христов.

Хвръкнаха 30 000 билета“, акцентира в броя си „7 дни спорт“
30 000 билета за мачовете на Лудогорец в Шампионската лига бяха разграбени за броени часове след старта на продажбата. Тя беше ограничена само за тези запалянковци, които представят пропуски от домакинството с чешкия Виктория в плейофа за групите. Това не попречи пред “Васил Левски” да се извият опашки. Те за кратко време погълнаха 10 000 пакета от по 3 билета за мачовете с ПСЖ, Арсенал и Базел. Цената им варира от 118хил., 75 до 712,50 лева.
Находчиви фенове пуснаха в сайтовете обяви, че продават билети от мача с Виктория, които осигуряват предимство, само срещу 10 лева. Други пък предлагаха отделни билети за Базел и ПСЖ, явно пазейки само талоните за домакинството с Арсенал.
Свободната продажба започва не само на касите на Националния стадион. От неделя билети ще има и по интернет, също в няколко вериги магазини и бензиностанции. Интересът е огромен, очаква се стадионът отново да се пръска по шевовете за мачовете на Лудогорец.
„Дерменджиев замразява Вандерсон“, пише още изданието.
Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев отново ще прибегне до ротациите за днешния мач със Славия. Специалистът не може да разчита на контузените Дяков и Натанаел, като се очаква техните места да заемат Лукас Саша и Витиня. Почивка ще получат Моци, Владо Стоянов и Хосе Паломино. Интересното е, че от състава най-вероятно ще бъде изваден Вандерсон. Бразилецът, който започна много силно сезона, не е на себе си в последните 3 мача и поради тази причина днес ще седне на пейката. Лошо впечатление направи реакцията му при смяната в Базел, когато започна да ръкомаха, макар че доста преди това можеше да бъде изваден от игра.
„Румен Чандъров: Огорчен съм от феновете на Ботев“, пише още „7 дни спорт“
Бившият собственик на Ботев (Пловдив) Румен Чандъров сподели, че не е обиден, а по-скоро огорчен от начина, по който трябваше да се раздели с клуба. Преди седмица той обяви, че предоставя акциите си на феновете.
“Обиден не съм, по-скоро съм огорчен. И съм огорчен, защото, честно казано, имах амбиции и виждах страшен потенциал. Това им бях казал и на феновете в единствения ни разговор – две години ме оставете, ако не се получи това, което съм ви обещал, сам ще си тръгна и няма да има драми” -сподели Чандъров пред “Диема спорт”. – Те обаче не се поучиха от Локомотив (Пловдив), където феновете бяха собственици. Сега нека бъдат и те малко собственици” – добави бизнесменът, който ръководи и лидера във Втора лига Септември (Сф).
Както е известно, Румен Чандъров и другият главен акционер Георги Самуилов хвърлиха кърпата заради изцепка на “жълто-черните” ултраси.
При представянето на новия треньор Николай Митов 30-ина фенове нахлуха на терена с обиди към нисичкия спец и го прогониха от базата в “Коматево”. Минути след случката Чандъров се свърза с президента на Ботев Ангел Палийски, за да му съобщи, че дава акциите на привържениците. След това Палийски, спортният директор Михаил Мадански и акционерите проведоха разговори, но Чандъров и Самуилов са непреклонни.

„Йорданеску: Все още не сме отбор“, пише „Тема Спорт“
Треньорът на ЦСКА Едуард Иорданеску заяви, че все още се запознава с качествата на играчите. “Аз съм тук от едва три седмици и най-важното е да разбера кой играч какви качества има, да анализирам профила на всеки поотделно и да се опитам да изградя отбор. В този момент ние не сме отбор, защото през лятото са дошли различни групи играчи от различни места и ние заедно трябва да се научим да работим заедно. А за да работим заедно на терена, първо извън него трябва да сме като семейство. Откакто дойдоха последните четири нови попълнения, бележат постоянен прогрес”, заяви румънският наставник на ЦСКА.
„Генов: Ще ни оставят празни пространства“, четем още от страниците на изданието.
Треньорът на Пирин Стефан Генов заяви, че моментът отборът му да покажат добър футбол е идеален. „Левски е в серия от четири поредни победи, която ще иска да продължи, а ние заминаваме с надеждата да се представим достойно, като повторим играта, която показахме срещу Ботев. Победихме с 2:1, но можеше и с по-голям резултат”, каза специалистът. „На „Герена” се играе футбол, домакините сигурно ще ни се предоставят пространства и възможности да покажем качествата си срещу тим от класни футболисти, който е във възход”, каза още Генов. Той се надява и на коректно съдийство. „Грешки стават, но те не бива да са за сметка на по-слабия отбор, уважението трябва да е взаимно, еднакво трябва да се уважават трудът и усилията на всички”, отбеляза треньорът на благоевградчани. От клубната управа на Пирин съобщиха, че се организира транспорт за феновете на отбора. Автобусите ще тръгнат в 16:00 часа днес от паркинга на хотел „Ален мак”, а цената на пътуването е 5 лева.
„Зехиров може да си тръгне през зимата“, пише още „Тема спорт“
Десният бек на Берое Атанас Зехиров може да напусне тима през зимата, разбра “Тема Спорт”. През лятото на миналата година националът поднови договора си с Берое, но впоследствие бе преследван от доста контузии. Сега Зехиров е готов за игра, но изненадващо остана извън групата за последния мач с Локомотив (Горна Оряховица) на “Лаута”.
Любопитното е, че защитникът бе повикан от селекционера на България Ивайло Петев за световната квалификация с Люксембург по време на паузата, а после най-неочаквано не попадна сред 18-те на Берое.
Според запознати старши треньорът Александър Димитров предпочитал повече Венцислав Василев. В същото време стана ясно, че наставникът се колебаел дали да пусне новото попълнение Давид Манга като титуляр на върха на атаката за сблъсъка с лидера Дунав в неделя. Именно френският нападател донесе успеха над Локомотив (ГорнаОряховица) в последния кръг. Според Димитров обаче Манга все още не бил на сто процента готов да започне сред 11-те.