Левски продължи наказателната си акция пред погледа на новия бос

5002

Левски продължава със силното си представяне в Първа лига. “Сините” победиха с 2:0 Пирин на “Георги Аспарухов” в мач от 7-ия кръг, записвайки пети пореден успех в родния шампионат. Нещо, което отборът не беше постигал от 2013 година насам. Победата бе извоювана пред погледа на новия собственик на клуба Спас Русев, който се наслади на триумфа на столичани от ложите на стадиона.БЛИЦ,СПОРТ

Домакините взеха инициативата в мача още от самото начало. Играчите на Люпко Петрович се впуснаха в атаки по посока вратата на благоевградчани в търсене на ранен гол. Такъв падна в 18-ата минута, когато Димитър Пиргов засече с глава центриране от корнер. Това бе първо попадение за бранителя с екипа на “сините”. Само девет минути по-късно Левски поведе с 2:0. Точен бе рожденикът Бабатунде Адениджи, който беше изведен на добра стрелкова позиция и със силен шут прати топката във вратата на Пирин. Вина за гола има и стражът ма Пирин Георги Аргилашки, който допусна коженото кълбо да мине под плонжа му.

В 30-ата минута Антонио Аниете също можеше да запише името си сред голмайсторите, но ударът му от границата на противниковото наказателно поле не намери целта.

До края на първата част Левски продължи да е по-дейният отбор, но така и не съумя да стигне до трето попадение.

В 51-ата минута Антонио Аниете почти се откъсна от отбраната на Пирин, но реши да подава пред границата на наказателно поле към Нар и сбърка. Последва шут на Адениджи, който срещна тялото на противников бранител.

В 75-ат минута Божидар Краев беше много близо до гола, но след като преодоля стража на Пирин и шутира, топката беше избита от голлинията от бранител на благоевградчани. До края на мача домакините имаха някои добри ситуации за трето попадение, но те бяха пропиляни с лека ръка от Краев и Нар.

С този успех Левски се изкачи на върха във временното класиране с актив от 17 точки. Втори е Дунав (Русе) с 16 пункта, но и мач по-малко. Утре в 21:15 “драконите” гостуват на Берое. Пирин пък е на 10-а позиция със 7 пункта.
ЛЕВСКИ – ПИРИН 2:0
1:0 Пиргов (18), 2:0 Адениджи (27)

Срещата по минути:
–  Новият бос на Левски Спас Русев е на трибуните на “Георги Аспарухов” и ще изгледа на живо двубоя.
1 – svirkata.jpg Начало на мача.
14 – Aниете нахлу в наказателното поле на Пирин и шутира, но топката попадна в ръцете на Аргилашки.
15 – ОПАСНО! Адениджи се измъкна в наказателното поле на гостите и се опита да прехвърли стража на Пирин, но топката излиза в аут.
18 –  ГОООЛ ЗА ЛЕВСКИ! Димитър Пиргов засече с глава центриране от корнер и не остави шансове на Георги Аргилашки.
27 –  ГОООЛ ЗА ЛЕВСКИ! Адениджи се разписва на рождения си ден със силен удар под плонжа на Аргилашки.
32 – ОПАСНО! Аниете стреля от границата на наказателното поле, но топката излиза в аут.
45 – Край на първото полувреме!
—————————————–
46 – Начало на втората част!
51 – Добра атака на Левски. Аниете почи се откъсна от отбраната на Пирин, но реши да подава пред границата на наказателно поле към Нар и сбърка. Последва шут на Адениджи, който срещна тялото на противников бранител.
65 – Аниете пробва удар по земя, но Аргилашки улавя без проблеми.
75 – ОПАСНО! Краев беше изведен сам срещу противниковия вратар, финтира го и стреля. Топката обаче беше избита от голлинията от бранител на Пирин.
90+3 – Край на мача!

Левски: 29. Боян Йоргачевич, 25. Сашо Александров, 3. Димитър Пиргов , 5. Ал. Александров, 7. Франсис Нар, 8. Джереми Де Ноойер, 27. Мехди Бурабия (67smqna.jpgКостадинов), 12. Божидар Краев, 15. Роман Прохазка, 17. Бабатунде Адениджи , 20. Антонио Аниете (76smqna.jpgМицански jalt.jpg)
Резерви: 21. Иван Чворович, 2. Сърджан Лукин, 4. Мики Орачев, 9. Илиян Мицански, 10. Галин Иванов, 23. Сандберг, 70. Георги Костадинов
Треньор: Люпко Петрович

Пирин: 33. Георги Аргилашки, 21. Александър Башлиев, 29. Александре Ханс, 3. Румен Сандев, 4. Кристиян Кощрна, 24. Антон Костадинов (77smqna.jpgПопев), 6. Орлин Старокин, 11. Даниел Младенов (75smqna.jpgБенгюзов), 15. Димитър Благов, 10. Ндуйе Мойеци (63smqna.jpgИл. Димитров), 7. Тони Тасев
Резерви: 76. Красимив Костов, 27. Костадин Ничев, 18.Юлиян Попев, 16. Венцислав Бенгюзов, 30. Тодор Траянов, 8. Илия Димитров, 9. Владислав Златинов
Треньор: Стефан Генов

Съдия: Владимир Вълков

Жълти картони: Мицански (Левски)