Иван Василев пред БЛИЦ: Няма как Локо (София) да се върне в елита още догодина

5021

Иван Василев е човекът, който спаси Локомотив (София). Бизнесменът сам извади пари, за да възроди изпадналия в немилост „червено-черен” клуб. В четвъртък неговите футболисти играят с ЦСКА мач от турнира за Купата на България. В тази връзка БЛИЦ СПОРТ потърси Иван Василев за интервю.

-Г-н Василев, има ли сили Локомотив да се противопостави на ЦСКА?
– Надежда винаги има. Ненапразно стадионът ни се намира в столичния квартал „Надежда”. Не се притесняваме, въпреки че ЦСКА е доста по-класен отбор като подготовка и футболисти. Убеден съм, че моите играчи ще излязат на терена, без да вдигат предварително бялото знаме, и ще се представят достойно и ще излязат с чест от срещата. Да, „червените” са фаворити – абсолютно безспорен факт. Но имайте предвид, че във футбола всичко може да се случи. А и това е столично дерби, чийто край почти винаги е непредсказуем.

-Как си обяснявате лошия старт на Локо (София) във Втора лига?
-Не бих казал, че стартът ни е лош. Да, в момента се намираме във втората половина на класирането, но за всичко това си има обяснение. През лятото до последния момент не се знаеше къде ще играем – дали във Втора или в Трета лига. Набързо сглобихме отбор, а селекцията ни продължава и в момента. Само преди няколко дни привлякохме четирима нови футболисти. Не можахме да проведем нормална подготовка и не бяхме на 100 процента готови, когато сезонът започна. Вижте, ще бъда откровен с вас. На нас ни предстои една болна година и за целта имаме изготвен оздравителен план, който трябва да изпълним.

-По принцип Локо няма как да влезе догодина в елита, тъй като е нов клуб?
– Така е, но освен това нека бъдем реалисти. Нека стъпим здраво на земята и да не летим в облаците. Целта ни е да направим солиден отбор. А затова е необходимо време. Нещата не могат да станат от раз. Искаме да се стабилизираме най-вече финансово и игрово. Търсим спонсори, за да си оправим терена и електричеството. Когато сме готови, тогава ще погледнем смело към „А” група. Без стабилен бюджет и качествен състав не можем да атакуваме елита. БФС има изисквания за терените и осветленията и аз ги подкрепям с двете си ръце. Така може да се повиши нивото на футбола ни. В тази връзка поздравявам Борислав Михайлов и Изпълкома за изискванията, които поставиха на клубовете.БЛИЦ.СПОРТ

-Казахте, че селекцията още не е завършила. Да очакваме ли още нови футболисти?
– Не е завършила, защото ще продължим да търсим играчи през зимната пауза. Дотогава ще играем с футболистите, с които разполагаме в момента. Да, не стартирахме по най-добрия начин, но в последните мачове се виждат положителни промени – играем все по-добре. Взехме кадърен вратар Сашо Любенов – младо момче, национал, с отлично бъдеще. Привлякохме двама футболисти от Гърция. Митко Димитров е добър нападател, който тепърва ще се развива. Иконата на Локо Даниел Пеев се върна при нас и е голямата връзка за сплавта между младите и опитните състезатели. Разполагаме с добри играчи, които трябва да се развиват. Привлякохме почти цял отбор, но за краткото време чудеса да не се очакват. Аз вярвам в момчетата, вярвам в Локомотив и искам да помоля нашите фенове за търпение. Рано или късно всичко ще си дойде на мястото. Просто е необходимо да извървим пътя стъпка по стъпка.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ