Кой ще пропусне Евро 2012?

Франк Лампард, Карлес Пуйол и Давид Вия са най-големите звезди, които няма да играят на Евро 2012 заради различни контузии,SPORTNI.BG

Европейският и световен шампион Испания ще се опита да спечели нова титла от голямо първенство без ветерана в защитата
Пуйол и без опитния си нападател Вия.

Испанският защитник Карлес Пуйол може да пропусне…

Англия пък ще трябва да се справя без основните полузащитници Франк Лампард и Гарет Бари. Младият защитник Гари Кейхил отпадна от състава на островитяните заради счупване на две места в областта на челюстта.

Кейхил беше заменен от младия Мартин Кели в английския състав. Уейн Рууни е наказан и няма да играе в първите два мача от груповата фаза на англичаните на шампионата на Стария континент.

Хърватският нападател Ивица Олич е друг от отсъстващите от европейския шампионат в Полша и Украйна през юни. Италия пък няма да може да разчита на обещаващия голмайстор Джузепе Роси.

Украинският вратар Олександър Шовковский също няма да защитава цветовете на родината си на Евро 2012, подобно на руските защитници Василий Березуцки и Роман Шишкин и френския нападател Лоик Реми.

Андреа Бардзали ще пропусне двубоите на Италия от груповата фаза, но ако “адзурите” продължат напред в турнира, защитникът ще може да помогне на отбора в опита му да спечели нова европейска титла.

Заради отсъствието на Бардзали селекционерът Чезаре Прандели ще направи експеримент с включването на Даниеле де Роси в центъра на защитата.