Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Верея кани Бербатов, е водещият материал на “Меридиан мач”
Големият роден футболист Димитър Бербатов може да избере сензационна посока на кариерата си. От новака Верея са предложили на нападателя договор до края на годината, научи „Меридиан Мач”. Офертата е дошла от добрия приятел на Митко – Александър Томаш, който е старши треньор на старозагорския тим. Той и асистентите му Константин Мирчев и Тодор Кючуков, които също са много близки с Бербо, искат да размразят кариерата на големия нападател. Припомняме, че към днешна дата бившата звезда на Леверкузен, Тотнъм и Манчестър Юнайтед е без отбор и на този етап няма изгледи да отиде зад граница преди края на годината. От Верея искат да използват именно този период, за да го вкарат в редиците си.
От стадион „Трейс Арена” разкриха, че Бербатов вече няколко пъти е получавал устни оферти от Томаш да подпише с Верея, но на този етап Митко се дърпа, а финансовият аспект от евентуалната сделка няма нищо общо с това. Ясно е на всички, че старозагорци не биха могли да задоволят стандартните финасови апетити на Митко, нито пък той иска да забогатява от Верея.
Новаците в елита все пак вярват, че нападателят в крайна сметка ще склони и ще изиграе няколко официални мача за отбора до края на годината.
Нигерия полудя по Бабатунде, разкрива още изданието
Нападателят на Левски Бабатунде Адениджи постепенно се превръща във водеща фигура в отбора и любимец на феновете. Таранът вкара феноменален гол със задна ножица във вратата на Царско село, а това намери широк отзвук и в родната му Нигерия. Местните издания се скъсват да хвалят нападателя, който е сред младите надежди в страната. „Бабатунде вкара невероятен гол и всички в България го обичат, защото е страхотен футболист. По всичко личи, че той може да стане основно лице в националния отбор на Нигерия”, пише африканско издание.
Хеан Деса, който също вкара във въпросната среща с Царско село за Купата на България, също отнесе похвали в Перу. Местно издание написа: „Деса е възроден!” и уточни, че крилото е вкарало за първи път с екипа на Левски.
Перуанецът, който има мачове за националния отбор на страната си, не започна много убедително при „сините”. Той първо се контузи, след това се скара с треньора Люпко Петрович, а после пак се контузи. На „Герена” обаче са сигурни, че Хеан Деса притежава висока класа, която ще демонстрира много скоро.
Галчев се извини, може да го върнат, четем от страниците на “Меридиан мач”
Изваденият от състава на ЦСКА-София капитан – Борис Галчев, се извини на ръководството и треньорския щаб за острите си думи в последните два месеца. За момента наставникът Едуард Йорданеску все още не е решил дали да спре наказанието на опитния халф, но е по-вероятно да го стори и Галчев да започне тренировки през другата седмица.
Отношението към бившия национал в ЦСКА-София вбеси много от феновете на отбора, тъй като той бе един от героите, спечелили Купата на България през миналия сезон. Очаква се и друг низвергнат – Павел Головодов, да се завърне към тренировъчния процес.

Свършиха билетите за Лудогорец в Лондон, пише на първата си страница “7 дни спорт”
Билетите за мача между Арсенал и Лудогорец в Лондон свършиха. От Разград съобщиха, че само за два дни пропуските, определени за българската агитка, са изкупени. Арсенал отпусна 2990 места на 60-хилядния “Емиратс” за двубоя от Шампионска лига на 19 октомври. За по-малко от 48 часа те бяха разпродадени. Пуснаха ги в сряда, вчера вече нямаше. “Билетите за мача с Арсенал са изчерпани. По тази причина клубът спира продажбата на входни талони и не приема повече заявки”, съобщиха от Лудогорец. “7 дни спорт” разбра, че заявки не спират да валят. Телефоните на клубната база в Разград прегряват независимо от почивните дни. В Лондон има около 60 хиляди българи, само 5% от тях успяха да си купят билети за мача на Лудогорец.
Хубчев поема Локомотив ГО, е друг водещ материал на вестника
Петър Хубчев поема Локомотив ГО във вторник, разбра “7 дни спорт . Героят от САЩ ’94 ще замени на поста Ангел Червенков, който се провали тотално начело на “червено-черните”. Тимът от Горна единствен няма победа от началото на сезона и отпадна още в първия кръг за Купата на България – 0:2 срещу Оборище. Въпреки това Червенков ще бъде оставен да води мача в понеделник срещу Левски. Дори и успех в него обаче няма да спаси главата му. Ръководството на клуба вече се е разбрало с Хубчев.
България на европейско, е друго заглавие от страниците на “7 дни спорт”
Волейболистките на България се класираха инфарктно за Европейското първенство в Азербайджан и Грузия догодина. Момичетата на Иван Сеферинов победиха с 3:2 (-20, 17, -23, 15, 12) Швейцария на квалификационния турнир в румънския град Пятра Нямц и взеха виза за Евро 2017 предсрочно, но на ръба на инфаркта. Днес нашите играят с домакина Румъния в мач без значение. Българките имат пет победи от пет срещи в квалификациите и това ги прави сигурен финалист.

При загуба от Левски в понеделник Петър Хубчев поема Локо ГО, е водещият материал на “Тема Спорт”
Петър Хубчев е фаворит за нов старши треньор на Локомотив (Горна Оряховица). До евентуалното му назначение може да се стигне, ако “железничарите” загубят двубоя си срещу Левски в понеделник, който ще се играе на “Лаута”. При подобна развръзка настоящият наставник на новака в Първа лига Ангел Червенков се очаква да бъде освободен. Ако Локо не падне от “сините”, Червенков ще остане поне за още един кръг – гостуването на Монтана на 1 октомври. Пред него е поставен ултиматум от ръководството за минимум 4 точки от двата двубоя, които предстоят. Железничарите са последни в елита без спечелен мач с актив от само 2 пункта. За последно Хубчев бе начело на Берое, откъдето бе освободен през пролетта. В същото време се разбра, че срещу Левски в понеделник горнооряховци ще играят за рекордни премии. Те са им обещани, ако успеят да спрат “сините”, които влизат в кръга като лидери в класирането и се намират в серия от 6 поредни победи – 5 за първенството и 1 за Купата.
Самп и Фиорентина се прицелиха в Кафу, разкрива още изданието
Два клуба от Серия “А” са готови да се включат в битката за подписа на Джонатан Кафу, разбра “Тема Спорт”. Това са Сампдория и Фиорентина. Бразилецът е приковал вниманието на генуезци и виолетовите с феноменалните си изяви за Лудогорец в квалификациите и групите на Шампионска лига. Италианците почти сигурно ще изпратят свои представители да наблюдават на живо 25-годишното острие срещу ПСЖ на “Васил Левски” на 28 септември. Припомняме, че нападателят на “зелените” е обект на интерес и от страна на португалския гранд Бенфика, както и немския Шалке 04. На този етап Лудогорец не е склонен да се раздели с Кафу през зимния трансферен прозорец. Собственикът Кирил Домусчиев пък обяви, че би пуснал нападателя да си тръгне само срещу сума не по-малка от 10 милиона евро. Това е над близо 7 пъти повече от цената, която платиха разградчани за правата му през лятото на 2015 година на бразилския Сао Пауло. Инвестицията може да се счита като оправдана, след като Джонатан имаше огромен принос за второто влизане на Лудогорец в групите на Шампионска лига. Това ще вкара в касата на клуба над 14,5 милиона евро. Високият 173 см футболист блесна с великолепния си дрибъл първо срещу Цървена звезда в Разград, а след това и на “Мала Маракана”. В двете срещи той разпиля отбраната на сръбския гранд и реализира. По-късно в плейофите срещу Виктория (Пилзен) (2:0) именно негов взривен пробив доведе до дузпата за “зелените” на “Васил Левски”, с която бе открит резултатът. В групите пък Кафу направи за смях национала на Чехия Марек Сухи при гола си в мрежата на Базел (1:1) на “Санкт Якоб”.
Дъщерята на Ганчев в ЦСКА-София, е друг материал от страниците на “Тема Спорт”
Дъщерята на Гриша Ганчев се включи в спасяването на проекта “ЦСКА-София”, твърдят приближени на боса. Танита, която се дипломира в Лондон, ще е водеща в клубната телевизия на “червените”. Медията трябва да стартира в близките дни заедно с реновирания сайт. Снимки от портала вече изгряха във Фейсбук. Танита редовно посещаваше мачовете на Литекс, още от дете не пропускаше мач на стадиона в Ловеч. Телевизията явно трябва да вдигне отрицателния имидж на проекта, който не тръгна според очакванията. Сайтът, както и целият отбор, също плаче за ремонт, тъй като там още се мъдри Христо Янев. Както е известно, от лятото водеща сила в управата на ЦСКА-София е Данаил, синът на Гриша Ганчев. Той също се дипломира в Англия. На “Армията” имат по-сериозни главоболия от телевизия и сайт. Целта е да бъдат спечелени на всяка цена двата мача до сблъсъка с Левски. “Червените” приемат Берое, после гостуват на Ботев. Както съобщихме, ръководството е в патова ситуация с треньора Йорданеску. Засега му гласува доверие, но при нова издънка той ще си замине. Вече му е търсен заместник, фаворит на Ганчев и компания е Сашо Станков. На “Армията” ще се опитат отново да посъберат публика с билети от по 5 лева. Разликата в цените доплащат самите футболисти. Билетите вече се продават във феншопа на “Армията”.