Дунав ще пробва пак да поведе колоната

5056

Сензацията в Първа професионална лига Дунав ще опита отново да поведе колоната във временното класиране днес. Русенци посрещат на “Лудогорец Арена” в Разград тима на Ботев (Пловдив) в двубой от 8-ия кръг. Победната серия на тима на Веселин Великов бе спряна в предния кръг в гостуването на Берое (0:0), но сега русенци вярват, че ще се справят с “канарчетата” и поне временно ще изпреварят Левски начело на таблицата.SPORTAL.BG

Ботев пък редува добри и лоши мачове от началото на кампанията. Отборът е силен като домакин, но във всичките си мачове далеч от Пловдив до момента записа само поражения. Статистиката също не е на страната на “канарчетата”, които нямат нито една победа като гост срещу Дунав, а в последните три визити на този противник нямат дори отбелязан гол.

Очаква се Великов да пусне в този мач Луков на вратата и Джалилов, Патев, Милчев и Атанасов в защита. Раденцов и Димов ще са двойката в средата на терена, а Ненов и Огнянов ще започнат на крилата. Атаката ще води Будинов, а зад гърба му ще оперира Шопов.

В същото време Ботев ще противопостави Георгиев на вратата и Крум Стоянов, Златков, Терзиев и Панов в отбрана. Юсеин и Меледже ще бъдат дефанзивни халфове, а Иван Стоянов и Бризола ще действат на двете крила. Неделев ще бъде в ролята на плеймейкър, а в предни позиции ще започне Жоао Пауло.

ДУНАВ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ДУНАВ: Луков, Джалилов, Патев, Милчев, Атанасов, Раденцов, Димов, Шопов, Ненов, Огнянов, Будинов

БОТЕВ: Георгиев, К. Стоянов, Златков, Терзиев, Панов, Меледже, Юсеин, И. Стоянов, Бризола, Неделев, Паоло

Стадион: “Лудогорец Арена”, Разград
Съдия: Георги Давидов
Начало: 21:15 часа