Роналдо: Ще се радвам да приключа с футбола в Реал

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо обяви, че би се радвал да остане до края на кариерата си при столичаниGOL.BG

„Ако зависи само от мен, бих приключил с футбола в Реал. В крайна сметка обаче нещата не зависят само от мен”, сподели португалецът в интервю за вестник „Марка”.

В момента той има договор за още 3 сезона с Кралския клуб, но очакванията са, че ще бъде подновен, след като до този момент има 146 гола в 144 мача за състава.

„Мисля, че в момента се намирам в най-добрия период от кариерата си и през следващия сезон ще опитам да подобря постижението си от този (Роналдо завърши с 60 гола в 55 мача). Винаги се стремя да се подобрявам. Няма да е лесно, но ще видим дали ще успея. В момента се радвам, че всичко върви отлично, отношенията ми с феновете са много добри и това е една от другите причини да искам да остана”, изтъкна той.

Португалецът игра в почти всеки мач на Реал през сезона, но не се чувства изтощен.

„Сезонът наистина бе много дълъг, с трудни мачове и изискваше много усилия от всеки. Не е лесно да се бориш с Барселона, но ето че ние ги победихме и мисля, че в личен и отборен план кампанията бе отлична аз мен. Чувствам се обаче добре и смятам, че за европейското първенство ще бъда в добро състояние”.

Роналдо не подмина и Жозе Моуриньо, който поднови контракта си до лятото на 2016-а година. „Радвам се, че Моуриньо поднови договора си, защото клуб като Реал трябва да има топтреньор като него. Аз съм сигурен, че без Жозе няма да спечели толкова титли, колкото с него”, категоричен бе футболистът.