Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:
„Равни сме с Лудогорец“, четем от първата страница на „Меридиан мач“, който посвещава първите си седем страници на двубоя Лудогорец – Пари Сен Жермен
Испанският треньор, на френския гранд Пари  Сен Жермен Унай Емери, демонстрира изключително уважение към Лудогорец преди днешния мач между двата тима в Шампионската лига.
„Изпитваме уважение към Лудогорец. Отборът заслужи мястото си в Шампионската лига. Те спечелиха точка от първия си мач, както и ние. В момента всички в групата сме равни. На терена ще се види кой е по-големият отбор”, обяви Емери.Той се надява, че ще може да включи в състава си Марко Beрати, който бе реабилитиран от УЕФА след. червения картон cpeщу Арсенал, но има проблеми с травма.
„Не сме слаб отбор и  Пари  Сен Жермен ще го усети. От друга страна мисля, че твърденията за спад във формата им не са сериозни. Те имат 15 играчи, които могат да решат всеки мач”, пък заяви един от лидерите на „орлите“ Иордан Минев.
„Гонзо се завръща на „Герена“, е друг от водещите материали на изданието
Георги Иванов ще се завърне на „Герена”. Този път обаче не като спортен директор или треньор, а като съперник на Левски. Това отреди жребият за 1/8-финалите за Купата на България. Левски приема Черно море в най-интересния сблъсък. Припомняме, че до няколко дни преди старта на лятната подготовка
Гонзо бе директор на „Герена”, но в крайна сметка хвърли оставка и си тръгна. Няколко дни по-късно той бе официално обявен като новият треньор на Черно море. Сега Гонзо ще има може би най-сериозният си тест, откакто се завърна на „Тича”. В същото време едва ли има човек, който по-добре да познава настоящите играчи на „Герена”, след като именно Георги Иванов ги е селектирал. За Левски пък това ще е мъничък шанс за реванш пред Черно море след триумфа на „Лазур” преди две години, когато „моряците” спечелиха по изключително драматичен начин Купата.
Другият голям претендент както за Купата, така и за титлата у нас – Лудогорец, има малко по-лека задача в турнира – мач с Монтана. За разлика от „сините” обаче момчетата на Георги Дерменджиев ще трябва да гостуват, при това на стадиона в Ловеч, където обстановката ще бъде враждебна. Едва ли обаче тук може да се очаква някаква изненада, още повече, че тимът на Стевица Кузмановски, макар и финалист през миналия сезон, се грижи основно за оцеляването си в елита. Самият треньор дори призна, че Купата не е приоритет. Други два от големите отбори у нас – пловдивските грандове Локо (Пд) и Ботев (Пд), имат преодолими съперници за преминаване в следващия кръг.
Тимът на Илиан Илиев все пак е с по-леката задача, като ще домакинства на Оборище (Панагюрище) и би било цяло чудо, ако не се класира за 1/4-финалите.
„Хубчев се прицели в класиране“, пише още „Меридиан мач“
Петър Хубчев се договори с президента на БФС Борислав Михайлов и най-вероятно днес ще бъде представен официално като новия селекционер на националния отбор. Легендарният защитник се върна вчера от Франкфурт, където бе при сина си, и се срещна с бившия си съотборник в звездния тим от САЩ’94 малко след като той вече бе договорил прекратяването на контракта с Ивайло Петев. Заедно с Хубчев у нас пристигнаха бившият национал Георги Донков и Левон Апкарян, които се очаква да попълнят щаба му. Очаква се днес членовете на Изпълкома да се съберат на извънредно заседание и да утвърдят новия селекционер. Неговият контракт вероятно ще бъде до края на квалификациите за Евро 2020 г. „Трябва да разговаряме първо. Няма как да кажа нищо преди да има нещо конкретно. Едва ли ще намерите някой, който да каже нещо друго освен класиране”, отговори Хубчев на въпрос какво иска да постигне при пристигането си в София.
Заедно с Петев договорите си с БФС са разтрогнали и помощник-треньорът Алекси Желязков и лекарят д-р Валентин Великов.
Очаква се те също да получат договори в Динамо (Загреб) в близките дни.

Босът на ПСЖ сам на етаж в “Хилтън”, акцентира в броя си „7 дни спорт“
Цял етаж в “Хилтън” беше отцепен само за шефа на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи. Катарският бизнесмен, чиито компании се оценяват на 130 милиарда евро, доведе лично тима в София за гостуването на Лудогорец в група „А“ на Шампионската лига. Мачът е тази вечер от 21:45 часа на националния стадион.
Още един етаж беше резервиран само за отбора. Пиле не може да прехвръкне в хотела. Готвач и 50 души антураж чакаха звездите на Пари Сен Жермен в хотела, като следобедната им закуска ги посрещна сервирана.
Парижани се возят по софийските улици с клубния автобус, който също пристигна от Франция предварително.
Рейсът впечатли посрещачите с лукса и имената на всички играчи, изписани върху стъклата. ПСЖ беше посрещнат от двайсетина свои фенове и доста повече журналисти. На треньори и играчи обаче беше забранено да говорят пред медиите извън официалната пресконференция.
„Инжекции сглобяват защитата на Лудогорец“, пише още изданието.
Левият бек на Лудогорец Натанаел виси до последно за днешния мач с Пари Сен Жермен. Бразилецът все още не е излекуван 100%, но е изявил желание да играе срещу французите. Той ще бъде на обезболяващи инжекции, за да може да излезе на телена. В последните дни отборът беше сполетян от вълна от контузии, след като заместникът на Натанаел Витиня скъса връзки. Ако бразилецът все пак не може да играе, в защита ще бъде върнат халфът Лукас Саша. Днес на стадиона се чакат 25 хил. зрители, като до момента толкова са продадените билети.
„Да си Сър не е като да си Бате“, четем още от страниците на „7 дни спорт“
Британският в. Телеграф” направи голяма услуга на английския национален отбор по футбол, като уличи в корупция селекционера сър Сам Алърдайс. Нещо подобно сътвориха колегите им от Би Би Си през 2004 г., когато обвиниха Батето, че имал намерение да търгува с гласове в МОК. Тогава целият западен свят заклейми Иван Славков. Скандалът го съсипа и той рухна. В кристално ясния случай “Алърдайс”, който е съвсем същият като с Батето, обаче не е така. Въвеждат се нови морални категории: не съвсем нечестен, почти честен и пр. Просто да си Сър не е като да си Бате. В света има равни, но има и по-равни. Тази особеност е над морала и над закона според тях. Благодарим за урока.

Лудогорец се закани на ПСЖ“, е заглавието на водещия материал на „Тема спорт“
Разградчани се заканиха да покажат силата си на милионерите от Париж в предстоящия тази вечер сблъсък от групите на Шампионската лига на Националния стадион “Васил Левски”.
“Ще усетят, че не сме слаб отбор. Пълни глупости са, че не са във форма. Не трябва да внимаваме само за Ди Мария. Имат петнайсет футболисти, които във всеки момент могат да решат сблъсъка. Но за мен няма значение срещу кой играем”, отсече десният бек на Лудогорец Йордан Минев.
Кирил Домусчиев пък бе категоричен, че сега отборът е много по-добър от предишното си участие в групите на Шампионска лига през сезон 2014/15.
“Не сме поставяли цел на футболистите, но на всеки му е ясно, че е необходимо да трупаме точки и че имаме нашите шансове. Някой път аз и на шега го казвам, че минимумът е второто място. Смятам, че нивото ни е доста по-високо от преди две години”, заяви босът на Лудогорец.
„Петев: Аз предложих Хубчев да ме наследи“, е друг от акцентите в броя на изданието.
Бившият вече селекционер на националния отбор Ивайло Петев разкри, че лично той е предложил Петър Хубчев да го наследи на поста. “Искам да благодаря на Борислав Михайлов и на членовете на Изпълкома за това, че не ми направиха спънки. По-рано днес (б.а. – вчера) прекратих официално договора си като селекционер. Пожелавам успех на Петър Хубчев. Когато в БФС ме попитаха какво мисля за мой заместник, без да се колебая посочих неговото име. Вярвам, че ще се справи въпреки тежките мачове, които предстоят”, сподели новият треньор на Динамо (Загреб).
„Илиан Илиев: Добре е, че пак избегнахме някои от лидерите в елита“, пише още „Тема спорт“
Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Илиан Илиев не скри задоволството си от жребия за купата. „Черно-белите“ отново имаха шанс, след като на 1/16-финалите гостуваха на аматьорския Черноморец (Балчик). Сега „смърфовете“ приемат втородивизионния Оборище.
“Добре е, че и в тази фаза от турнира сме избегнали лидерите от елита. Излишно е да ме питате дали имаме амбиции за този турнир. Ние играем всеки мач, за да побеждаваме. Сега обаче сме концентрирани изцяло върху двубоя ни с Пирин (Благоевград) от шампионата, тъй като този отбор е в подем и трябва да внимаваме”, предупреди наставникът на Локомотив (Пловдив).