Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net

Лудогорец взе бразилски защитник, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.
Лудогорец привлече пореден нов футболист преди началото на лятната подготовка. Шампионите на България взимат бразилеца Жуниор Кайсара, който е собственост на Санто Андре. За родния си тим обаче той има едва 1 официален мач. През последните 2 години десният бек се е подвизавал в португалския елитен Жил Висенте, за когото има общо 70 мача. Самият Кайсара се похвали за трансфера вчера, когато пусна информацията в страницата си в социалната мрежа Фейсбук. Очаква се бразилският десен защитник да бъде представен днес на първата тренировка на шампионите преди началото на новия сезон.
Разградчани търсеха играч именно за този пост. Бразилецът става третият нов футболист на Лудогорец. Преди това с тима подписаха Мичел Бургзорг и Иван Чворович.
Франция дойде, за да ни бие
Френският национален отбор ще вземе квота за олимпийските игри от квалификацията в София. Това каза на летище София треньорът на Петлите Филип Блан.
– Очаквам единствено да си осигурим място за олимпиадата в Лондон. Толкова е просто. Очевидно вашият отбор играе силен волейбол на световно ниво. Ще играем в България, което ви прави фаворити. Но ще дадем най-доброто от себе си – каза специалистът.
На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Трагични младежи падат 0:5 в Холандия
Младежкият национален отбор на България претърпя тежка загуба с 0:5 от Холандия в решителна квалификация в Маастрихт. Така на практика сме аут от битката за Евро 2013. „Лалетата” тотално надиграха момчетата на Михаил Мадански и доказаха, че са №1 в групата. Нашите трябва бързо да забравят този мач и повече да съжаляват за пропуснатите победи над Австрия и Шотландия в Ловеч, които щяха да ни оставят в играта.
Кривия става шеф в Ботев(Пд)
Александър Александров-Кривия става технически директор на Ботев (Пд) и спира с футбола, съобщи новият старши треньор на пловдивския клуб Ферарио Спасов. 37-годишният Александров помогна на “канарчетата” да се завърнат в “А” група и до последно се чудеше какво да прави през новия сезон.
Кривия е юноша на Марица, след което направи отлична кариера с екипа на Левски. В България е бил футболист и на Черно море, а в Турция игра за Коджаелиспор, Истанбулспор, Кайзериспор, Коняспор и Анкарагюджю.
Ферарио Спасов потвърди, че помощниците му в Ботев ще бъдат Лилчо Арсов, който ще се занимава с вратарите, и Александър Димитров, водил до момента юношите, набор ’95.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Предложиха Грийн на ЦСКА
Полузащитникът Сержиньо Грийн е предложен от мениджъри за преминаване в ЦСКА. Холандецът, чийто договор с Левски изтече и не бе подновен заради финансови разминавания, може да подпише с червените само при изпълнението на две условия – 12 000 евро месечна заплата и транш от 100 000 евро при парафиране на договора. Това прави общо 220 000 евро на година. 30-годишният халф бе най-добрият футболист на сините за сезон 2010/11, но през изминалото първенство показа значително по-слаби игри. В момента той е свободен агент и е предложен на няколко клуба, сред които е и ЦСКА. Армейците искат на всяка цена да привлекат класен вътрешен полузащитник. Едната опция пред тях е Георги Миланов, но ако неговият трансфер пропадне, може да се насочат към Грийн. В същото време ръководството на червените вече започна преговори за намаляване заплатите на част от футболистите. Сред тях е и Килиън Шеридън, който получава 25 000 евро на месец.
Търг за тв правата в А група
Търг за телевизионните права през следващия сезон ще бъде разигран през юли. Който спечели наддаването, той ще вземе основния пакет от срещи. ТВ 7 и “Булсатком” ще са двата основни кандидата за пряко предаване на мачовете през новото първенство. Търгът ще бъде разигран след малко повече от месец. Идеята е на президента на БфС Борислав Михайлов. Ясно е само едно -клубовете така и няма да дочакат сериозни приходи от тв права. ЦСКА и Левски искат да прибират поне по един милион от това перо, но няма кой да им ги даде.