Черно море нанесе първа домакинска загуба на Берое за сезона

5096

Черно море нанесе първа домакинска загуба за сезона на Берое, след като спечели с 1:0 в среща от деветия кръг на Първа лига. Това бе първи успех за варненци в Стара Загора от 10 години насам, след като за последно бе сторил на 15 май 2006 година с 4:0. Победният гол реализира бившият футболист на Берое Иван Коконов (8) още в самото начало. Новият селекционер на българския национален отбор Петър Хубчев изгледа мача от трибуните на стадиона.БЛИЦ.СПОРТ

Гостите от Варна поведоха още в 8-ата минута, когато Ондрей Сукуп проби по дясното крило и навлезе в наказателното поле, където подаде към Иван Коконов, който с премерен удар по земя се разписа срещу бившия си тим за 0:1. Малко след това Венци Василев от домакините бе заменен принудително заради контузия в глезена от Илия Миланов.

В 21-ата минута Уго Секо падна в наказателното поле на Берое и поиска дузпа, но не получи наказателен удар. Три минути по-късно вратарят на домакините Благой Макенджиев спаси след удар на Пламен Николов от границата на наказателното поле.

През първата час Берое застраши вратата на Черно море с удари на Неман Милисавлевич и Георги Божилов, който можеше да изравни с глава три минути преди почивката, но вратарят Коварж спаси.

В началото на второто полувреме Иво Иванов си изкара два жълти картона в рамките на три минути и остави домакините в намален състав още в 51-ата минута, а това допълнително улесни гостите.

В 63-ата минута гостите можеха да удвоят преднината си, но пропуски последователно направиха Пламен Николов и Георги Илиев. Три минути по-късно пък Берое имаше шанс да изравни, след като Радослав Кирилов бе изведе сам срещу Коварж, но вратарят на гостите спаси, избивайки топката в корнер. В 72-ата минута Макенджиев отрази удар на Георги Илиев а пет минути по-късно и шут на Александър Цветков.

До края на мача въпреки намаления си състав домакините опитаха да изравнят, а в 89-ата минута удар на Охене бе избит в корнер при единствената по-изгодна възможност за гол.

След успеха си Черно море измести Берое от петото място с актив от 14 точки. Берое вече е шести с 13 точки.