Давам ти повече пари, защото унижи „говедата”

5105

Матиас Курьор минаваше за ново попълнение на ЦСКА, след като трансферът му на „Армията” беше почти финализиран. Новият треньор на „червените” Едуард Йорданеску обаче спря сделката и в крайна сметка халфът, който е национал на Мартиника, подписа с Локомотив (ГО).БЛИЦ.СПОРТ

Близо два месеца по-късно Курьор разкри как са преминали преговорите, на които са присъствали мениджърът му Николай Жейнов и финансовият благодетел на ЦСКА Гриша Ганчев.

„С агента ми си уредихме среща чак след като беше започнало първенството. Г-н Ганчев ни посрещна с бутилка уиски и когато седнахме, каза на хората си да напуснат офиса. Дълго време говореха с агента ми, който ми превеждаше малко, но основният разговор беше на български и не разбирах много.

В един момент Ганчев ме попита на английско български колко пари искам. Просто ей така. Веднага помолих агента си за съвет, но Гриша Ганчев ме прекъсна с думите, че иска да говори директно с мен и иска да чува отговорите от мен.

Малко се смутих и казах, че искам поне толкова, колкото съм получавал в Грузия. Той веднага ще дори повече, защото съм унижил „говедата”. Визираше мача за Купата, когато вкарах на Левски с екипа на Черно море”, разказа Курьор.

Халфът сподели още, че президентът на горнооряховци Даниел Костадинов не е очаквал да приеме офертата му.

„Каза ми, че не може да ми плаща висока заплата, защото в отбора всичко се изкарва с труд на терена. Аз му обясних, че не съм дошъл за пари и в крайна сметка се разбрахме”, откровен е Матиас.