Позволиха алкохол, цигари и жени на Бундестима

Играчите на германския национален отбор няма да могат да се оплачат от казармен ред по време на европейското първенство. Селекционерът Йоахим Льов разкри правилата си, които ще бъдат задължителни за всеки член на Бундестима.SPORTNI.BG

Те обаче не са никак строги, както по принцип се очаква от германски треньори. Той е позволил всички дребни благинки на футболистите си и се надява това да им помогне да постигнат набелязаните цели.

Льов няма да им забрани нито да са по-интимни с нежните си половинки, нито да припалват по някоя цигара за успокоение или пък да изпият по една бира. Само за сравнение, неговият сънародник Лотар Матеус наложи изключително строга забрана за тези удоволствия на българския национален отбор и само месец по-късно напусна поста си.

“Момчетата знаят какви са правилата. Ако някой ги наруши, ще разбере. Изградил съм система на доверие, не смятам, че трябва да кисна в интернет и да ставам полицай, за да следя действията им.

Искам личният живот на момчетата да си остане такъв, няма да им се меся. От тях ще изисквам само професионализъм, те знаят какви са правилата”, сподели Йоахим Льов.

Германските медии се добраха до неговия правилник. Той ще позволи на футболистите си да се срещат с жените или приятелките си в дните след мач. При победа, той ще позволява на нежните половинки и да пренощуват с любимите си.

Льов позволява на играчите си да пият бира и вино, но без да се оливат. Той дори им препоръчва по една бира преди лягане, защото това било добре от медицинска гледна точка.

Селекционерът нямал намерение да забранява достъпа до минибара в стаите на играчите, както правели предшествениците му.

Доскоро заклетият пушач Льов е позволил на момчетата си и да пушат цигари. Това им е забранено само по време на хранене и на разбор. Иначе след това германците са свободни да припалват. Единственият пушач в тима обаче е резервният вратар Тим Визе.

Треньорът не е забранил сърфирането в интернет и публикуването в Туитър и Фейсбук. Единственото му условие е да не се пуска вътрешна информация от съблекалнята или да се плюе по противниците.

По-строгите му изисквания са само към облеклото и съня на играчите. Льов им е казал, че трябва да са по стаите си не по-късно от полунощ. Освен това, германците ще получават всяка сутрин имейл от наставника си какъв е задължителният дрескод за деня. Там изключения не се допускат.