Нов епизод от “Битката за Тракия”

5172Днес в 17:30 часа отборите на Берое и Ботев (Пловдив) ще се изправят един срещу друг в поредния голям сблъсък помежду си. Срещите между тези два отбора са известни като “Битката за Тракия” и това е едно от най-големите извънстолични дербита у нас. Зарядът в този мач е огромен и всеки от двата тима ще иска да зарадва своите привърженици с победа.SPORTAL.BG

В последните години обаче старозагорци имат сериозно предимство и са на път да обърнат общия баланс между двата тима. “Зелено-белите” записаха 9 победи, 5 равенства и само 1 загуба в последните 15 мача. Така че заралии се нуждаят от още само един успех, за да изравнят общата статистика, която в момента е 33 победи за Берое, 24 равенства и 34 победи за Ботев.

И двата тима се представят колебливо от началото на сезона и се намират един до друг в средата на таблицата. Домакините обаче са в лоша серия от три срещи без успех, като в последните две от тях записаха загуби. Затова сега победата е още по-необходима на старозагорци, за да спрат пропадането си. Ботев в същото време записа две победи и едно равенство в последните си три срещи и започна да върви нагоре, като ще иска да продължи добрата си серия и днес.

По-вероятно е новите попълнения в състава на Берое в лицето на Емил Гъргоров и Жуниор Мапуку да останат на пейката днес. Третият нов Борислав Цонев обаче има голям шанс да започне в средата на терена зад нападателя Манга. Освен тях в игра се очаква да видим и Макенджиев на вратата, Зехиров, Миланов, Хубчев и Пенев в отбрана. Като и Охене ще действат в средата на терена, а Кирилов и Василев ще стартират на крилата.

За Ботев пък Стенио е наказан, а контузии все още лекуват Балтанов, Бризола и Де Соуза. В тяхно отсъствие единайсеторката ще бъде съставена от Георгиев на вратата и Крум Стоянов, Терзиев, Златков и Панов в защита. Меледже и Юсеин ще са двойката опорни халфове, а Жоао Паоло и Неделев ще действат по двете крила. Иван Стоянов ще води атаката и така ще запише своя мач номер 150 в елита, а подкрепа от по-задни позиции ще му оказва Омар Косоко.

Първа професионална лига, 10 кръг:

БЕРОЕ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

БЕРОЕ: Макенджиев, Зехиров, Миланов, Хубчев, Пенев, Охене, като, Кирилов, Цонев, Василев, Манга

БОТЕВ: Г. Георгиев, К. Стоянов, Терзиев, Златков, Панов, Меледже, Юсеин, Паоло, Косоко, Неделев, И. Стоянов

Стадион: “Берое”, Стара Загора
Съдия: Стефан Апостолов
Начало: 17:30 часа