Локо (Пд) и Дунав търсят начин за излизане от кризата

5190

Днес в 17:30 часа отборите на Локомотив (Пловдив) и Дунав ще дадат началото на 11-ия кръг в Първа професионална лига със срещата помежду си на “Лаута”. И двата тима се намират в труден период и ще търсят начин за излизане от кризата.SPORTAL.BG

Локо остана без треньор след като в миналия кръг загуби от Локомотив (Горна Оряховица) с 1:2. Това бе второ поредно поражение за “смърфовете” и Илиан Илиев хвърли оставка. Сега отборът ще бъде воден Христо Колев-Бащата, но това ще бъде само временно, докато президентът Христо Крушарски намери подходящия човек, който да застане начело на тима.

В Дунав нещата не изглуждат чак толкова мрачни. Отборът е на третото място във временното класиране, само на 6 точки от лидера Левски. Това обаче е основно благодарение на доброто начало на сезона, когато русенци натрупаха солиден актив и дори за известно време бяха начело в класирането. В момента обаче вече четири поредни мача тимът не може да запише победа и този факт започва да се превръща в реален проблем. Досега “драконите” нямат нито един успех при гостуване на Локо в Пловдив и днес играчите на Веселин Великов ще опитат да пренапишат историята.

Локомотив се очаква да заложи в този мач на Пиргов на вратата и Виданов, Крумов, Котев и Горанов в отбрана. Райнов и Марчев ще действат в средата на терена, а в атакуващ план се очаква да видим Бакалов, Карагерен и Кики. На върха на атаката пък ще стартира Мартин Камбуров.

За гостите на вратата ще започне Луков и пред него в отбрана се очаква да действат Джалилов, Патев, Милчев и Марем. Раденцов и Димов ще бъдат в ролята на дефанзивни полузащитници, а Огнянов и Ненов ще оперират по двете крила. Аясс ще бъде в ролята на плеймейкър, а атаката ще води Будинов.

Първа професионална лига, 11 кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – ДУНАВ

Вероятни състави:

ЛОКО: Пиргов, Крумов, Виданов, Котев, Горанов, Марчев, Райнов, Карагерен, Бакалов, Кики, Камбуров

ДУНАВ: Луков, Марем, Милчев, Патев, Джалилов, Раденцов, Димов, Огнянов, Аясс, Ненов, Будинов

Стадион: “Локомотив”, Пловдив
Начало: 17:30 часа
Съдия: Ангел Ангелов