Нани за Роналдо, целите на Португалия и мъката от Мондиал 2010 06 юни 2012

Крилото на Манчестър Юнайтед Луиш Нани засипа с похвали своя сънародник и звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдоgol.bg

 

Очаква се носителят на “Златната топка” за 2008-а година да поведе Португалия към успех на Евро 2012, след като записа феноменален сезон с фланелката на „кралския клуб”, реализирайки 60 попадения във всички турнири.

 

Нани сподели пред goal.com, че Роналдо е най-добрият футболист в света, но подчерта, че Селесао не зависи само от неговата игра.

 

„Въпреки че много хора не го приемат, Португалия не е зависима от Кристиано Роналдо”, сподели талантливият флангови нападател.

 

„Той е феноменален играч, за мен е номер 1, но той не печели сам мачове.

 

„Нашите съперници на Евро 2012 ще бъдат по-агресивни по-внимателни с Кристиано, което може да помогне на останалите, тъй като ще се отворят празни пространства за нас и ще създадем опасност за противниковата врата”.

 

Португалия изтегли много тежък жребий, като е в група с два от фаворитите на Евро 2012 – Германия и Холандия. И двете страни са ставали европейски шампион, както и третият съперник на Селесао в групата – Дания. Нани обаче вярва, че Португалия има своите шансове в тежката група.

 

„Нашата цел на Евро 2012 е да минем груповата фаза”, обясни крилото. „С Германия и Холандия в групата това би било един доста значим успей.

 

„В момента само това има значение – трябва да се преборим за място на четвъртфиналите, без значение какъв съперник може да ни очаква след групите. Това е нашата цел за сега.

 

„Германия и Холандия са големите фаворити не само в групата, но и в целия турнир. Ако можем да отстраним поне единия от двата и да се класираме напред, Португалия се превръща е един от фаворитите на шампионата”.

 

25-годишният играч, който премина в Юнайтед през 2007-а година, има голямо желание да се докаже на предстоящото първенство, след като пропусна Мондиал 2010 в ЮАР поради контузия.

 

„Беше болезнено да пропусна Световното първенство”, обясни той.”Контузих се точно преди лагера на националите и трябваше да пропусна целия турнир.

 

„Не можех да свикна с това да гледам мачовете по телевизията, тъй като се чувствах безпомощен и страдах още повече.

 

„Не знам какво можеше да стане, ако бях в отбора в този момент, но имахме много лош късмет да срещнем Испания още след груповата фаза”.

 

Нани отдели време да говори и за мястото си в Манчестър Юнайтед, заявявайки че не е доволен от ролята си на резерва в някои мачове на отбора, но заяви, че има много планове за себе си на „Олд Трафорд”.

 

„Като всеки футболист, аз искам да играя повече минути, но разбирам и приемам това, което избира треньорът. Не може всички да играем постоянно, но все пак е огромен успех за всеки един футболист, че е част от този велик отбор.

 

„Винаги съм казвал, че не съжалявам за нищо: моята цел е да бъда най-добрия играч в света, а това, че играя за клуб като Юнайтед”, само може да ми помогне да го постигна.

 

„През последния сезон изпитах доста различни и нови чувства, тъй като не спечелихме нищо. Може би най-обезкуражаващият момент бяха последните минути на последния ни мач, когато знаехме, че Сити не печели своя мач срещу К.П.Р.

 

„Не гледам на Евро 2012 като възможност да се докажа за Юнайтед. Това, което искам да постигна с Португалия, няма нищо общо с Манчестър и Сър Алекс. Що се отнася до бъдещето ми – аз съм играч на Юнайтед, имам договор и се чувствам спокоен”, завърши крилото, чието представяне може да е ключа към успешното представяне на Португалия на Евро 2012.