Славия ще гони победа срещу един от любимите си съперници

5217Отборите на Славия и Пирин (Благоевград) загубиха последните си мачове и в прекия дуел помежду си ще са пределно мотивирани да се върнат към победите. “Орлетата” имат аванс от 3 точки пред “белите”, които са тимът с втората най-слаба защита в елита. През миналия сезон Пирин постигна равенство и победа в двете си визити на Славия, но пък в Благоевград загуби два пъти с по 0:3.

Наставникът на отбора от “Овча купел” Александър Тарханов отново ще заложи на 17-годишните близнаци Петко и Андреа Христови в в центъра на защитата. Двамата показват качества в отсъствието на Александър Бранеков и Стефан Велков, а специалистите им предричат много добро бъдеще. На върха на атаката за Славия ще действа Валери Домовчийски, от втора позиция ще му помага Иван Минчев, а по крилата ще играят Николай Димитров и Сердер Сердеров.

Пирин беше в серия от 8 мача без победа срещу “белите”, но я прекъсна с успеха с 2:1 в столицата на 17 април. Старши треньорът Стефан Генов няма да може да разчита на младежкия национал Тони тасев, който лекува травма. Станислав Костов ще води нападението на благоевградчани, подкрепян от Димитър Благов, Тодор Траянов и Даниел Младенов.

Вероятни състави:

СЛАВИЯ (4-2-3-1): Кирев; Пашов, П. Христов, А. Христов, Омар; Васев, Мартинов; Сердеров, И. Минчев, Н. Димитров; Домовчийски
Старши треньор: А. Тарханов

ПИРИН (4-2-3-1): К. Костов; Башлиев, Сандев, С. Николов, Кощърна; Костадинов, Старокин; Д. Младенов, Траянов, Благов; С. Костов
Старши треньор: С. Генов

СЪДИЯ: Георги Давидов
СТАДИОН: “Васил Левски”, София
НАЧАЛО: 17:30 часа