Йорданеску: Поемам отговорността за всичко

5257

Треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску логично беше в минорно настроение след домакинското поражение с 0:1 срещу Локомотив (Пловдив).БЛИЦ.СПОРТ

„Моментът не е приятен. Пропуснахме много положения. Създадохме ги, но не успяхме да ги реализираме. Казах вече, че трябва да работим много. Имаме фенове и традиции, които изискват много от нас. Ние обаче тепърва се изграждаме като отбор, за това е необходимо време“, коментира Йорданеску веднага след мача пред Диема Спорт.

„Локомотив ни вкара гол от единствената си ситуация. Създадохме много положения пред тяхната врата, но не вкарахме. Основната ни слабост днес бяха много пропуски. Аз поемам отговорността за всичко, за всичко, което се случва по всеки един сантиметър от терена. Не съм щастлив, защото трябваше да направим повече, да реализираме поне един гол след толкова много ситуации. Ако не създаваме, окей, но днес създадохме наистина много ситуации. Трябваше да вкараме“, съжаляваше румънецът.

„Трябва да бъдем по-агресивни в наказателното поле. Сигурен съм, че ако днес имахме подкрепата на нашите фенове, резултатът щеше да бъде различен. Не усетихме никаква емоция от трибуните. За мен на скамейката е окей, но за играчите на терена вътре е друго. Ние все пак уважаваме решението на БФС. Според мен обаче не трябваше да бъдем без фенове днес. Надявам се такива неща да не се случват за в бъдеще. Феновете трябва да бъдат по стадионите и да подкрепят футболистите. Трябваше да ни глобят финансово, но не и да ни наказват без публика“, недоволен е Йорданеску.

„Ние изграждаме отбор, дойдоха много нови футболисти в хода на сезона и трябва да променим много неща. Трябва тепърва да изграждам този колектив”, припомни за пореден път треньорът на ЦСКА.

“Ясно е как всеки с всеки да бъде приятел. Има много мнения и критики, но не мога да отговарям на всички. В ЦСКА няма конфликт. Разбирам критиките, когато са позитивни и градивни, а нас ни критикуват за щяло и нещяло. Това не е добре, не е наред. Сложете всички тези критики и неща върху мен, но не и върху футболистите. Нека има слухове. Ако ние искаме да бъдем първи в първенството, за това трябва време. Трябва да работим дълго време заедно, не става за няколко месеца. Тези футболисти имат качества и на нас ни е необходимо време, за да го покажем“, каза румънецът.

„Да, ние трябва да отидем в Разград, за да се борим за трите точки. Трябва да бъдем много по-клинични пред гола, защото Лудогорец разполага с голяма класа. Надявам се срещу тях да създадем също толкова положения“, завърши Йорданеску